Zonguldak Birleşik kamu İş Başkanı Metin Kahveci, gecen hafta Milli Eğitim Müdürlüğü'ne bağlı Merkez İlçe Kilimli ve Kozlu  ilçelerini içine alan 3500 personelin promosyon ihalesinin, memnuniyet verici  bir sonuçla sona  erdiğini belirterek, "30 Yıl Zonguldak’ta öğretmenlik yapmamıza rağmen 25 yıllık sendikal birikimimiz olduğuna göre ilk defa memnuniyet verici  bir promosyon  antlaşmasıyla karşılaştık." dedi.

Bu tarihi başarıyı başka sendikanın sahiplenmesine tepki gösteren Kahveci, "Harun Girgin, Turgut Özbek, Murat Kapıcı Milli Eğitim Müdürlüğü yaptığı zamanlarda bu başarı olmadı da şimdi niye oldu diye  memnuniyet verici soruyu soruyoruz? Peki ne değişti? Bu fark nerden oluştu?  İşte değişen genç İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tosun farkı olmuştur.  Zafer onundur. 4 yıllığına 6240 TL ilk defa oldu. Hangi dağda kurt öldü diye soruyoruz? Genç müdürümüz  aklını, zekasını konuşturarak rekabet koşullarını ayarlayarak iki ilçeyi birleştirerek, düşük promosyona imza atmayacak riskini göze alarak başlattığı bu girişim tarihimizde ilk defa  başarı örneği olmuştur. Camiamızı memnun eden bu tarihi  başarıya mimarlık ederek imzalamış olmasını taktir ediyoruz." ifadesini kullandı.   

Kahveci'nin açıklaması şöyle:

"Gecen hafta Milli Eğitim Müdürlüğü'ne bağlı Merkez İlçe Kilimli ve Kozlu  ilçelerini içine alan 3500 personelin promosyon ihalesi, memnuniyet verici  bir sonuçla sona  ermiştir.  Bu başarıyı Memur Sen  rekor antlaşmaya imza attık diyerek  basına duyurmuştur. Elbette bu başarıyı hanesine yazdırma hamlesini  bazıları yiyebilir. Ama bizler bu Hint kurnazlığını yiyecek kadar saf değiliz. Burası Zonguldak, burada herkes isteği atı istediği gibi koşturamaz. Koşturanlar soluğu başka yerlerde başkentte almışlardır. Bir başka deyişle dönen dolaplar ve entrikalar hemen deşifre olur demek istiyoruz. Yani bizler  bu oyunları yemeyiz. Doğruya doğru, yanlışa yanlış  deriz ve  yiğidin  hakkını veririz. Bundan önceki  promosyon ihalelerinde olup bitenleri , basiretsizlikleri ve başarısızlıkları anlatırlar ve sorarlar. Soruyoruz?

Bundan 11 yıl önce İş Bankası ile 1750 TL taksitli ödemeyi kabul etmeyip 300 TL'ye bizleri mahkum eden kimler? Sorumlusu kim? MEM  Şube  Müdürü  Kadri Arslan’nın  çekmecesinde bulunan ( bizzat kendi gözümle görülen) tutanağında yer alan ve taksitli ödemeyi kabul etmeyip  imza atan sendika başkanları kim?  Bu mu hak alma, bu mu  emekçinin hakkını koruma diye hem başkanlara hem de zamanın Milli Eğitim Müdürü Harun Girgin’e  o zaman da sormuştuk? Bu hezimeti ortaya çıkaran Eğitim İş’e fütursuzca saldıran emek savunucuları , başta kapıdan içeri girmekte zorlananlar, tehdit ve dava açmaya kalkışıp da paçası yemeyenler  ve çok bilmişler  kim?

 2011 yılından sonraki süreçlerde yetkili olan sendika  neden rekor başarıyı sağlamayarak yine aynı bankaya muhatap etti? Bütün her yerde camia olarak diğer kurumlarla alınan promosyonları karşılaştırdığımızda aradaki büyük farkları görünce  hayret  ettiğimizi  camia olarak isyan ettiğimizi  anlattık. (Bir başka deyişle kurum sayısı 1000 kişi olana promosyon 3000tl biz ise 3000 kişi olmamıza rağmen  1300 tl gibi. Bu adaletsizliğe  isyan edilmez mi?) Bu aşamalarda dahi yeterli ve düşük promosyon olduğunda Milli Eğitim Müdürlüğüne gerekirse  imzalamayın  gerekli rekabet koşulları oluşacağına kadar bekleyin demiştik. Ama bunlar hiçbir zaman dikkate alınmadı. Durum böyle olduğu için ( belirli dümen oyunları, yukarılarda pazarlık, teslimiyetçilik mantığı anlayışı vb ) bu dönem promosyondan umutlu değildim.  Hatta 2.5 yıllığına 2700 TL geçmeyeceğini  ‘’malum sen, yandaş sen     ‘’ de zaten 3000 TL'yi inandığına göre ortalama  3 yıllık için 3500 TL olabilir tahminleri yapılmıştır. Eğitim İş başkanımız  Kamuran Çataklı  Başkanımız da 4 yıllık için en az  5.700 TL'den aşağı beklemiyoruz isteğini MEM yetkililerine bildirmiştir. Elbette diğer yöneticiler de görüşlerini MEM'e bildirmiş olmuşlardır. Ancak ne var ki görüş bildirmekle mücadele anlayışları maalesef farklıdır. Eğer siz isteğinizde kararlı olamazsanız ve bu konuda gerekli mücadeleyi gösteremezseniz  avucunuzu yalamaya devam edersiniz. 30 Yıl Zonguldak’ta öğretmenlik yapmamıza rağmen 25 yıllık sendikal birikimimiz olduğuna göre ilk defa memnuniyet verici  bir promosyon  antlaşmasıyla karşılaştık. Elbette memnun olmayanlar da vardır ancak gerçekler de balçıkla sıvanmaz. Hatta emekli olanların da pişmanlık duyacağı  bu antlaşmanın  mimarı kim? Zonguldak aynı Zonguldak,  MEM aynı MEM, aynı sendika ve  diğerleri, aynı bankalar olduğu yerde  başarı nereden geldi?   Harun Girgin, Turgut Özbek, Murat Kapıcı Milli Eğitim Müdürlüğü yaptığı zamanlarda bu başarı olmadı da şimdi niye oldu diye  memnuniyet verici soruyu soruyoruz? Peki ne değişti? Bu fark nerden oluştu?

 İşte değişen genç İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tosun farkı olmuştur.  Zafer onundur. 4 yıllığına 6240 TL ilk defa oldu. Hangi dağda kurt öldü diye soruyoruz? Genç müdürümüz  aklını, zekasını konuşturarak rekabet koşullarını ayarlayarak iki ilçeyi birleştirerek, düşük promosyona imza atmayacak riskini göze alarak başlattığı bu girişim tarihimizde ilk defa  başarı örneği olmuştur. Camiamızı memnun eden bu tarihi  başarıya mimarlık ederek imzalamış olmasını taktir ediyoruz..  Sayın İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tosun'a, eski Eğitim  İş yönetimi olarak hoş geldin ziyaretimizde doğru yapıldığı yerde yanında olacağımızı yanlış yapıldığında da eleştireceğimizi ,  Eğitim Bir Sen’in gölgesinde kalmamasını önermiştik.  Bu başarıya yetkili Malum Sen sulanmasın, sulanırsa adama sorarlar bundan önceki promosyonlarda nerdeydin?  Günaydın!! Günaydın!! Hangi kadro peşindeydin vb  diye sorarlar? Kısacası yemezler.   Eğitim Bir Sen  hava atmak istiyorsa  AKP  ve  MHP  anlaştırarak Öğretmenlik Meslek kanunu çıkartsın buradan kendilerini taktir edeceğimizi ilan ediyorum . Fakat yapamazlar diyorum sendika amaç ve mücadele anlayışı yok.

 Promosyonda tarihi başarıyı memurlarına kazandıran  Ali Tosun Bey’e ve  rekabeti  artıran bankaya ,  emek veren emekçilere  Birleşik Kamu   İş’e  bağlı  Eğitim İş kolu üyelerimiz adına  teşekkürlerimizi ve şükranlarımızı  sunuyoruz." (Haber Merkezi)