İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tosun, 10 Ocak "Çalışan Gazeteciler Günü" nedeniyle bir mesaj yayımladı.

Tosun, açıklamasında, "10 Ocak 1961 tarihinde, 212 sayılı kanunun yürürlüğe girmesi ile basın mesleği icrasında emek veren basın mensuplarının haklarını düzenleyen ve “Çalışan Gazeteciler Günü” olarak kabul edilen bu özel günü kutluyorum.

Teknolojik gelişmeler sonucu ulaşmış olduğumuz bilgi çağında, bireyin haber alma hakkını sağlayan, doğru ilkeli ve tarafsız görev anlayışıyla kamuoyunu bilgilendiren basın,  özellikle Covid-19 Pandemi sürecinde yaşanan zorluklarda, insanların gözü kulağı olarak mücadeleye büyük destek olmuştur.

Eğitim başta olmak üzere Zonguldak 'ın sosyal, kültürel ve ekonomik gelişmesinde, yeni nesillerin milli ve ahlaki değerleri ile donanımlı yetişmesinde, toplumun doğruya ve güzele yönlendirilmesinde, iyilik ve güzelliklerin yaygınlaştırılmasında medyanın önemi asla inkar edilemez.

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü, basın mensuplarımız için bir farkındalık günüdür. Şartlar ne olursa olsun, halkın haber alma özgürlüğü için meslek onuruyla çalışan, devletinin, milletinin menfaatini mesleğinin de üstünde tutan tüm çalışan gazetecilerimizin gününü kutluyor, her birine meslek hayatlarında başarı, esenlik ve sağlık diliyorum." dedi.