Zonguldak İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nde yaşandığı iddia edilen usulsüzlükler Cumhurbaşkanlığı İletişim merkezine şikayet konusu oldu. Söz konusu iddialar Halkın Sesinde yayınlanmış ve İl Müdürü Ali Tosun, yapmış olduğu basın açıklaması ile iddiaların bir kısmına cevap vererek iddiaları kesin bir dille yalanlamıştı. Sözleşmeli öğretmene lojman tahsis edilip edilmediği sorusu ise yanıtsız kalmıştı?

İl Müdürü Ali Tosun iddialar ile ilgili kendilerine ulaşan yazılı bir şikayet olmadığını, olması durumunda Vali beyin talimatı doğrultusunda gerekli sorgulamayı başlatacağını ifade etmişti. Cimer’e ulaşan şikayet sonrası nasıl bir gelişme yaşanacağı ise kamuoyu tarafından merak edilmekte?

İŞTE CİMER’E ULAŞAN ŞİKAYET DİLEKÇESİ…

Zonguldak İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tosun, İl müdürlüğüne bağlı 20 adet lojman bulunduğunu ve boş olan 5 adet lojman için DYS sistemi ile duyuruya çıkıldığını ve lojman tahsislerinde hiçbir usulsüzlük yaşanmadığını ifade etmiştir. 

Ali Tosun bey, duyurular sonrası 30 kişinin lojman için başvuru yaptığını ve bu kişiler arasında en yüksek puan alan 5 kişiye lojman tahsisi yapıldığını kamuoyuna açıklamıştır. Lojman tahsislerinde gerçekten bir usulsüzlük yaşanmamış ise,mesleğe yeni başlamış ve henüz puanı oluşmamış olan Zonguldak Erdemir Anadolu lisesinde görev yapan rehber öğretmene lojman tahsisi hangi kritere göre gerçekleştirilmiştir? 

Madem tüm duyurular ve değerlendirmeler şeffaf bir şekilde yapıldı ise,birçok kamu kurumu lojman başvuruları ve sonuçlarını web sayfalarında yayınlamakta iken İl Milli Eğitim Müdürlüğü neden puanlama sonuçlarını web sayfasında yayınlama gereksinimi hissetmemiştir? Üstelikte pandemi süreci nedeni ile öğretmenlerin okullara gidemediği bir süreçte bu duyuruların daha geniş kitlelere ulaşması için kurumun web sayfasından ilanı yayınlamak gerçekten bu kadar zormuydu? 

İl müdürünün kendi kullanımına ait bir lojman olmasına rağmen yeni bir lojman için onarım başlatması acaba ne kadar etiktir? Lojman onarımını kendince haklı gerekçelere bağlayan İl Müdürü Ali Tosun’a şunu sormak isterim. Devletin tüm imkanları ile pandemi ile mücadele verdiği bir süreçte bu bütçe ile birkaç okulun tadilatını yapılsa veya tableti olmadığından ötürü uzaktan eğitimde sıkıntı yaşayan çocuklarımıza tablet dağıtımı yapılmış olsa idi vatana ve millete daha hayırlı bir hizmet üretilmiş olmaz mıydı?

İl Müdürü yapmış olduğu açıklamada MTSK sınavlarını, en önemli sınav olarak gördüğünü ve başarı oranlarındaki düşüşün nedeninin de denetim görevlerini en iyi şekilde yapmış olmasına bağlayan bir açıklama yapmıştır. Müdür beyin açıklamalarından çıkan sonuca göre geçmiş dönemde görev yapan il müdürlerinin denetim görevini sağlıklı bir şekilde yerine getiremediği ortaya çıkmaktadır. Durum gerçekten böyle ise geçmiş süreçte sınava girmiş ve ehliyet almış kişilerin belirli bir kısmı sürücü belgesini hak etmeden mi kazanmıştır? Ortada böyle bir sonuç var ise bu sınavlar yeniden gözden geçirilecek midir? Ortada gerçekten bir kusur var ise kusuru bulunan kişi ve kurumlar ile ilgili her hangi bir yaptırım uygulanacak mıdır? İl Müdürü Ali Tosun ile ilgili iddiaların titizlikle araştırılmasını ve sorumluluğu bulunan kişiler ile ilgili gerekli yaptırımların yapılmasını saygılarımla talep etmekteyim.