Açıklamaya Şehoğlu Köyü Muhtarı Muhittin Demirsoy, Eğitim Sen Zonguldak Şube Sekreteri İsmet Akyol ve Eğitim Sen Çaycuma Temsilcisi Gökhan Taner Günsan ile  yönetici ve üyeleri de destek verdi.

“OKUL DÖNÜŞÜMLERİNDE BİZLERE HİÇBİR BİLGİ VERİLMEDİ”

Eğitim Sen temsilciliğinden yapılan açıklamaya göre Okul dönüşümleri yapılırken kendilerine bilgi verilmediğini belirten öğrenci velileri dönüşüm nedeniyle birçok velinin çocuklarını dönüşen okula göndermeyip, Çaycuma’ya, Karapınar’a ve Saltukova’ya göndereceklerini söylediler. Çaycuma’da dönüşen bazı okullar arasındaki mesafenin 12-13 km olduğunu belirten öğrenci velileri “Okullar ilk ve ortaokul diye dönüşürken bize hiçbir bilgi vermediler. Bizler okulda yapılacak olan veli toplantılarına nasıl katılacağız? Çocuğumuz okulda hastalansa eve kim getirecek?Okulların dönüşümleri iptal edilsin. Tekrar komisyon kurulsun ve bizlerin görüşleri alınsın” dediler.

“BİN İMZA TOPLAYARAK ÇAYCUMA KAYMAKAMLIĞI’NA VERDİK”

Yolgeçen, Güzeloğlu, Kahvecioğlu köylerinden bin imza toplayarak Çaycuma Kaymakamlığı’na verdiklerini söyleyen veliler “Okulumuz Cumhuriyet İlk-Ortaokulu olarak birlikte kalmasını istiyoruz. Kaymakamlığa verdiğimiz imzaların dikkate alınmasını istiyoruz” dediler.

Yolgeçen Köyü’nden olduğunu söyleyen veli Güler Başören,  “Bizim okulumuz olan Cumhuriyet İlk-Orta Okulunda sahnesinden laboratuarına kadar türlü olanak var. Okulumuza çok emeğimiz geçti. Okulun üç kapısı ve geniş bir bahçesi var. Okulumuz kendi içinde çok rahat bir şekilde ilk ve ortaokul diye ikiye ayrılabilecekken, okulumuzun ilkokul kısmını Serdaroğlu ve Adaköy’e taşıyacaklar. Bizler evimizin yanında okullar varken ne diye uzak yerlere küçük yaştaki çocuklarımızı gönderelim. Her gün Cumhuriyet İlköğretim Okuluna giderek  çocuklarımızın durumunu soruyorduk. Şimdi bize çok uzak olan bu okullara nasıl gideceğiz?” dedi. Öğrenci velisi Hayriye Gülşen de küçük yaştaki çocuklarını uzak yerlerdeki okullara göndermek istemediklerini söyledi.

“13 KİLOMETRELİK YOLU NASIL GİDİP DE ÇOCUKLARIMIZIN DURUMUNU SORACAĞIZ?”

Aynı şekilde Şehoğlu, Kayabaşı, Ayvazlar, Burunkaya, Erenköy muhtarlarının Çaycuma Kaymakamlığı’na dilekçe verdiğini söyleyen Kayabaşı Köyü’nden bir öğrenci velisi, “Bizim köyümüz Sipahiler Köyü’ne 13 kilometre. Çocuklarımız oradaki okula taşınacaklarmış. Bunu kabul etmiyoruz. Bu karar alınırken bize bilgi verilmedi. Soruyorum yetkililere; ben 13 kilometrelik yolu nasıl gidip de öğrencimin durumunu soracağım. Bizim öyle özel servisimiz mi var? Yazı var, kışı var. Çocuğumun başına o yollarda bir şey gelirse sorumlusu kim olacak? Okul dönüşümünden vazgeçilsin. Eğer çok istiyorlarsa okulları ilk ve ortaokul diye ayırmayı o zaman çocuğumun okulunun hemen yanına yeni okul yapsınlar” dedi.

EYLÜLDE YİNE EYLEM YAPACAĞIZ?

Okul dönüşümleri iptal edilmediğinde Eylül ayında okullar açıldığında tekrar bir araya geleceklerini ve eylem yapacaklarını söyleyen öğrenci velileri, yetkilerin taleplerini dikkate almalarını istediler.