Öğretmen adayları lösemili çocuklar için balon şenliği düzenledi

Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) Ereğli Eğitim Fakültesi (EEF) okul öncesi öğretmenliği bölümü öğrencileri, Lösemili çocuklar 'Balon Şenliği' düzenledi.

Kdz. Ereğli Eğitim Fakültesi Okul öncesi Öğretmenliği 2. sınıf öğrencileri tarafından ‘Topluma Hizmet Uygulamaları Dersi’ kapsamında Lösemili çocuklar için balon şenliği etkinliği düzenledi. Sahil bandındaki Amfi Tiyatro’da gerçekleştirilen etkinlikte konuşan Öğretim Görevlisi Bahar Güner, projenin amacının lösemili çocukları halka anlatmak olduğunu ifade etti.

Amaçlarının hem toplumu bilinçlendirmek hem de düzenledikleri etkinliklerle çocukların yüzlerinde bir nebzede olsa tebessüm oluşturmak olduğunu anlatan Güner "Okul öncesi öğrencileri ile birlikte bugün Lösemili çocuklar için bir farkındalık yaratma adına Topluma hizmet uygulamaları dersi kapsamından projemizi gerçekleştiriyoruz. Birçok proje gerçekleştirdik. Bu proje gerçekleştirdiğimiz projelerden bir tanesi. Çocuklar asıl amacımız. Onlar için iyi bir gelecek ya da yüzlerinde küçük bir gülümseme görmek adına bu projeleri gerçekleştiriyoruz. Bugün de Lösemili çocuklara destek olmak, lösemi aslında nedir, çocuklara nasıl yardımcı olabiliriz. Ya da bunun farkındalığını nasıl bilebiliriz? Ne gibi belirtileri olabilir? Bunlar adına ve toplumu bilinçlendirmek adına bugün burada toplandık" dedi.

Okul öncesi Öğretmenliği Bölümü 2. sınıf öğrencisi Mukadder Nisa Ergül ise Beşiktaş Taraftarları Derneği başta olmak üzere birçok esnaftan yardım toplayarak anaokulu öğrencilerine hediyeler aldıklarını ve öğrencileri eğlendirdiklerini söyledi. Ergül, projeye destek verenlere teşekkür etti.

Öğretmen adayları etkinliğe katılan anaokulu öğrencilerine çeşitli hediyeler verip onlarla birlikte oyunlar oynayıp eğlendirdi.(İHA)