Emekli Edebiyat Öğretmeni ve aynı zamanda Halkın Sesi Gazetesi Yazarlarından Hamit Kalyoncu, Fener Anadolu Lisesi Öğretmenlerinden Murat Durmuş’un Çankırı’ya sürgün gönderilmesine tepki gösterdi.

Sosyal paylaşım sitesinde konuyla ilgili açıklama yapan Hamit Kalyoncu, şu görüşlere yer verdi:

“Zonguldak’ta Fener Anadolu Lisesi edebiyat öğretmeni Murat Durmuş’un, CİMER üzerinden şikayetle, “Derste öğrencilerinden İslami Dönem Türk Edebiyatı ile İslamiyet Öncesi Türk Edebiyatı’nı karşılaştırmalarını ve farklılıkları yorumlamalarını istediği ve yine ders esnasında ezan okunurken camı kapattırdığı” ileri sürülerek yapılan şikayet sonrası “Halkı din ve mezhep ayrımcılığına sürüklediği” gerekçesiyle Çankırı’ya

sürülmesini ve meslekte kademe ilerleme cezası verilmesini şiddetle kınıyorum ve protesto ediyorum. Öğretmenlerine sahip çıkan öğrencileri ve velilerini içtenlikle kutluyorum.

Ders öğretmeninin dersini gerektiği gibi işlediğini, ezan okunurken pencere camını kapattırmasının da çok doğal olduğunu belirtiyorum. Öğretmen Murat Durmuş’un en kısa sürede okuluna geri verilmesini, cezaların kaldırılmasını talep ediyorum ve bekliyorum”