Eğitim-Sen Merkez Yürütme Kurulu Kadın Sekreteri Sakine Esen Yılmaz, dün Eğitim-Sen Zonguldak Şubesi’nde bir basın açıklaması yaparak eğitimcilerin yaşadığı sorunlara değindi. Eğitim çalışanlarının kötü ve sağlıksız koşullarda çalışarak, haklarının gasp edildiğini sürgünlere ve soruşturmalar maruz kaldığını vurgulayan Yılmaz, bütün eğitim emekçilerinin yıllardır çözüm bekleyen sorunlarının çözülmesi için Türkiye’nin dört bir yanından tüm eğitim ve bilim emekçilerini, çocuklarının geleceğinden endişe eden velileri 23 Kasım’da Ankara’da yapacakları kitlesel basın açıklamasına davet ettiğini söyledi.

 

“BAŞBAKAN ÖĞRETMENLİK MESLEĞİNİ AŞAĞILIYOR”

Yılmaz açıklmasını,  “Türkiye’de başta eğitim olmak üzere, en temel insan haklarını ve özgürlükleri yok sayan, en temel demokratik taleplerin bile baskı ve şiddetle bastırıldığı bir dönemden geçiyoruz. 4+4+4 dayatmasının üzerinden henüz bir yıl geçmesine rağmen, okul dönüşümleri sonucunda ortaya çıkan norm fazlası sorunu hala çözülememiştir. Göreve gelen her bakan ve başbakan, fırsat buldukça öğretmenlerin az çalıştığı, uzun tatil yaptığı gibi ‘yalanlardan’ bahsederken, her fırsatta öğretmenlik mesleğini  ‘itibarsızlaştırmakta’, öğretmenleri ve öğretmenlik mesleğini  ‘aşağılamaktan’ geri durmamaktadır. Eğitim emekçileri, Türkiye’nin en ücra köşelerinde, her türlü olumsuz koşullarla mücadele ederek, görevlerini yerine getirmeye çalışmaktadır. Yaşamın olduğu her yerde eğitim emekçilerini görmek mümkündür. Eğitim emekçilerinin büyük fedakârlıklara katlanarak çalışırken yaşadığı zorluklar ortadayken, yaşam koşulları ve mesleki salgınlıklarının giderek kötüleşmesi kabul edilemez.”diyerek sürdürdü.

 

“ÖĞRETMENLER ZOR ŞARTLARDA ÇALIŞIYOR”

Yılmaz sözlerini, “Türkiye’de eğitim sisteminin yıllardır çözülmeyen sorunları, öğretmenleri ve diğer eğitim emekçilerini, diğer ülkelerdeki meslektaşlarına göre çok daha fazla olumsuz etkilemektedir. Türkiye’de öğretmenlerin yıllardır karşı karşıya oldukları güçlükler, hangi şarlarda çalışmak zorunda oldukları bilinmesine rağmen sorunlarına kalıcı çözümler üretmek için somut adımlar atılmamaktadır. Eğitim-Sen olarak, sadece öğretmenlerin değil, kötü ve sağlıksız koşullarda çalışan, hakları gasp edilen, sürgünlere ve soruşturmalara maruz kalan bütün eğitim emekçilerinin yıllardır çözüm bekleyen sorunlarının çözülmesi için ülkenin dört bir yanında meslek onurumuzu ve haklarımıza sahip çıkacak, siyasi iktidarın taleplerimizi yok sayan anlayışına karşı en güçlü ve etkili yanıtı vermek için, tüm eğitim ve bilim emekçilerini, çocuklarının geleceğinden endişe eden bütün halkımızı, 23 Kasım’da Ankara’da yapacağımızı kitlesel basın açıklamamıza davet ediyoruz.” diyerek bitirdi. (Nermin Akkaya)