Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde yaşadıkları sağlık sorunları nedeniyle okula gidemeyen ve evde eğitim görmek zorunda kalan öğrenciler, karnelerini evlerinde öğretmenlerinin elinden aldı.

Kdz. Ereğli ilçesinde bugün 2014-2015 eğitim öğretim yılının ilk döneminin sona ermesi nedeniyle ilk ve orta dereceli okullarda toplam 34 bin 80 öğrenci karne aldı. Kdz. Ereğli İlçe Milli Eğitim Müdürü Numan Korkmaz, İhsan Yılmaz İlköğretim Okulu’na gelerek 1. sınıf öğrencilerine karnelerini verdi, ’İyi tatiller’ temennisinde bulundu.

İlçe genelinde öğrencilerin büyük çoğunluğu karnelerini okullarına gelerek sınıflarında alırken, yaşadıkları sağlık sorunları nedeniyle okula gidemeyen öğrenciler karnelerini evlerinde aldı.

Doğuştan Crohn hastalığı bulunan 11 yaşındaki Aşkın Ilgın İzci iki yıldır eğitim-öğrenimini evinde görüyor. Yaşıtları karnelerini bugün okullarında alırken, ilköğretim 4. sınıf öğrencisi Aşkın Ilgın İzci ise karnesini evde kendisine eğitim veren Emine Ünsalan’ın elinden aldı. En sevdiği dersin İngilizce, zorlandığı dersin ise Matematik olduğunu dile getiren İzci, yaşıtları gibi okula gitmek istediğini söyledi. İzci’ye karnesini veren öğretmeni Emine Ünsalan ise, öğrencisinin derslerine çok ilgili ve başarılı olduğunu söyledi. Babaanne Telli İzci de doğuştan Crohn rahatsızlığı bulunan ve birçok kez ameliyat geçiren Aşkın Ilgın İzci’nin 2 yıldır diğer yaşıtları gibi gelişmeye başladığını söyledi. Babaanne Telli İzci torununun daha önce yaşıtları dışarıda oynarken onları köşeden izleyip üzüldüğünü ancak sağlık durumunun biraz daha iyileşmesi ile birlikte artık dışarı çıkabildiğini ifade etti.

Kdz. Ereğli ilçesinde evde eğitim gören ilköğretim 4. sınıf öğrencisi İclal Gökçe Bozkurt da ilk yarı eğitimini tamamlayarak karnesini öğretmeni Nesrin Mercan’dan aldı. Eisenmenger sendromu hastası ve aynı zamanda işitme engelli olan İclal Gökçe Bozkurt, ailesinin desteği ve öğretmeninin özverisi ile eğitimini evinde sürdürdü. Bozkurt’un çok istekli bir öğrenci olduğunu dile getiren öğretmeni Nesrin Mercan, “İclal kesintisiz eğitim kapsamında ilk kez bu yıl eğitimini kesintisiz olarak evde aldı. Beklediğimizden çok daha iyi performans gösteriyor gerçekten. İşitme engelli olmasına rağmen gayet istekli, mutlu. Kendisini resimle çok daha iyi ifade ettiği için en çok resim yapmayı seviyor ve resim konusunda yetenekli de diyebilirim. Aile kendisine sınırsız bir sevgi gösteriyor. Bu çok önemli bizim için. Eğitim alması hayatına renk kattı gerçekten. Özgüveni daha çok gelişti. Daha önceden rehabilitasyon merkezlerinde eğitim almış ama çok kesintili olmuş. Gönül ister ki bu işin okulunda kendi yaşıtları ile daha profesyonel eğitim alsınlar. Ama imkanlar maalesef bu kadar. Bu da mevcut şartlarda en doğru çözümlerden birisi elbette” dedi.

Kızının kalp ve akciğer nakli beklediğini anlatan anne Mine Bozkurt ise kızını sürekli İstanbul’a tedaviye götürdüklerini söyledi.