Aşkar, okulların tatilinin 30 Nisan’a uzamasını değerlendirdi:

“ÖNCELİĞİMİZ ÇOCUKLARIMIZIN SAĞLIĞI”

   Eğitim Bir-Sen Zonguldak Şube Başkanı Kamuran Aşkar, okulların 30 Nisan tarihine kadar tatil edilmesini olumlu bulduklarını belirterek, “Önceliğimiz çocuklarımızın sağlığı” ifadesini kullandı.

Aşkar, açıklamasında şunları ifade etti:

“Öncelikle bilim kurulunun okullarımızın tatilini 30 Nisan tarihine kadar uzatmasını olumlu bulduğumuzu belirtmek isterim.

   Yaşanan süreç dünya tarihinde ilk kez karşılaşılan bir mesele olması açısından  baktığımızda ortaya çıkacak sonuçları da bugünden kestire bilmemiz zor.Ançak kesin olan bir şey var ki;Hayat normale döndüğünde eğitim telafi edilebilir ancak bir çocuğumuzun zarar görmesi halinde bunu asla telafi edemeyiz.

    Zorunlu olarak ortaya çıkan bu tatil döneminde bütün öğrencilerimize tavsiyemiz özellikle kitap okumaları test çözmeleri ve eğitimin sadece okulda değil yaşamın her anında her kademesinde devam ettiğinin farkında olarak okumaya zaman ayırmaları olacaktır.

     ÜCRETLİ ÖĞRETMENLER

     Mevcut mevzuat kapsamında derse girmeyen kadrolu öğretmenlerimizin maaş ve ek derslerinde  herhangi bir kısıtlama yapılmazken, Ücretli öğretmenlerimiz bu kapsam dışında kalmış ve mağdur olmuşlardır.

    Mevzuat gereği ücretli çalışan öğretmen arkadaşlarımıza ek ders ödemesi yapılamazken geçimini bu derslerden aldıkları ücretlerle sağlayan ücretli öğretmenlerimizin mağduriyetinin giderilmesi noktasında sosyal devlet anlayışıyla Bakanlığımızın konuya el atmasını ve ücretli öğretmenlerimizin mağduriyetinin giderilmesi beklentisi olmazsa olmazlarımız arasındadır”

Halkın Sesi