Türk Eğitim Zonguldak İl Başkanı Şahin Ören, Zonguldak'tan yalnızca 91 kişiye MEB ödülü verilmesinin izaha muhtaç olduğunu belirtti.

Ören, "Mayıs 2021 Tebliğler dergisi incelendiğinde MEB’in 8439 kişiye ödül verdiği görülmüştür. Tablo incelendiğinde Zonguldak’tan yalnızca 91 kişinin ödül aldığını görmek oldukça üzücüdür. Zonguldak’ın 140 ödül kontenjanı olduğu bilinmekteyken yalnızca 91 kişinin ödüle layık görülmesi izaha muhtaç bir durumdur." dedi.

Başkan Ören'in açıklaması şöyle:

"Konunun ana muhtevası şu şekildedir. Eğitim çalışanları 3 başarı belgesi aldıklarında kendilerine otomatik olarak üstün başarı belgesi verilmektedir. Üstün başarı belgesi olanlarda İl MEM tarafından bakanlığa ödül için teklif edilmektedir. Yetkililerden aldığımız bilgiye göre 91 üstün başarı belgesi olanların hepsi bakanlığa ödül için teklif edilmiş, hepsi de ödül almıştır.

Tablo incelendiğinde Ereğli’den 57, Kozlu 1, Kilimli 1, Zonguldak Merkez 2, Alaplı 20, Devrek 3, Gökçebey ilçemizden de 7 kişinin ödüle layık görüldüğü tespit edilmiştir. Bu tablo sorunlu bir tablodur. Tabloyu incelediğimizde, Kilimli, Kozlu, Çaycuma, Zonguldak Merkez İlçe ve Devrek ilçelerinin ilçe milli eğitim müdürlerinin ve kaymakamlarının eğitim çalışanlarına sırt döndüğü ve onları yok saydığı ortaya çıkmıştır. Türk Eğitim Sen Zonguldak Şubesi olarak soruyoruz. Çaycuma, Kilimli, Kozlu, Zonguldak Merkez, Devrek, ilçelerindeki eğitimden sorumlu kişiler ve mülki amirler bu öğretmenler sizin için daha ne yapacak? Canlarını hiçe sayıp kovidli evlere gittiler, Sokak ortasında maske kontrolü yaptılar. Vefa komisyonlarında gece saat 12.00 ye kadar nöbet tuttular, maske yaptılar, kolonya yaptılar, dezenfektan yaptılar, solunum cihazı yaptılar ve bunlarla birlikte pandemi şartlarında yine gece yarılarına kadar çocuklarınızı eğittiler. Öğretmenler sizin gözünüze nasıl girecek? Özellikle ilçe milli eğitim müdürleri torpille geldiğiniz makamlar gözlerinizi kör mü etti? Bulunduğunuz makamlara helal bir şekilde gelmediğiniz için, helal çalışmalara da gözlerinizi mi kapattınız? Yazıklar olsun sizlere. Hakkımız size helal değildir.

Yine tablo incelendiğinde 91 eğitim çalışanının yalnızca 19 tanesinin öğretmen olması da problemli bir bakış açısının olmasıdır. Görülen odur ki yine körler sağırlar birbirini ağırlamıştır. Sayın Milli Eğitim yöneticilerimiz ve ilçe mülki amirleri bu durum çalışma barışını ve öğretme motivasyonunu bozacak mahiyettedir. İlimize yeni gelen ve adaletine güven duyduğumuz İl Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Ali TOSUN‘a bu eksikliklerin giderilmesi noktasında daha fazla görev düşmektedir.

Ayrıca, Ereğli ve Alaplı ilçelerimizde eğitime olağanüstü destek veren ve sürekli eğitimcilerle iç içe olan Alaplı eski kaymakamı Sayın ESKİOĞLU’na, İlçe Milli Eğitimi Müdürü Cevat ÇELİK’e, Ereğli İlçe Milli Eğitim Müdürü Sayın İsmail AKSOY’a ve Kdz. Ereğli Kaymakam’ı Sayın İsmail ÇORUMLUOĞLU’na eğitim çalışanları adına teşekkürü borç bilirim."

(Haber Merkezi)