Öğretmenler günü kutlandı

Özbek “En kutsal meslek öğretmenliktir”

24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla, Valilik Binası önünde tören düzenlendi. Törende saygı duruşu ve okunan İstiklal Marşı’nın ardından Zonguldak İl Milli Eğitim Müdürü Atatürk Anıtı’na çelenk bıraktı.

Valilik Binası önündeki kısa törenden sonra törene katılan protokol Atatürk Kültür Merkezi’nde (AKM) Öğretmenler Günü için düzenlenen programa katıldı. AKM’deki programda konuşma yapan Zonguldak İl Milli Eğitim Müdürü Turgut Özbek, öğretmenliğin bütün mesleklerin anası olduğunu söyleyerek “Bütün meslekler bu anadan doğar, gelişir ve şekil alır. Kısacası en kutsal meslek öğretmenliktir.”dedi.

Öğretmenler için insanlığın şeref tacı olduğunu ifade eden Özbek konuşmasına şöyle devam etti:  Toplumu iyiye, güzele ve doğruya yönelten, yarının aydın gencini yetiştiren, ona şekil veren öğretmenlerdir. Onlar, çevrelerini aydınlatırken, kendileri de bir mum gibi yavaş yavaş erirler. Ama bundan gocunmazlar. Çünkü önemli olan kendileri değil yüklendikleri görevin büyüklüğü ve önemidir. Avuçlarında bir annenin şefkati, kanatlarında bir babanın koruyuculuğu gizlidir. Sevginin, şefkatin, çalışmanın ve fedakarlığın diğer adıdır öğretmen.”

Program da resim, şiir, kompozisyon dallarında dereceye giren öğrencilere Zonguldak Vali Yardımcısı, Hüseyin Ergi, Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, Zonguldak İl Jandarma Alay Konutanı Haluk Selvi, Zonguldak İl Milli Eğitim Müdürü Turgut Özbek, Bülent Ecevit Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Altın tarafından ödülleri verildi.

Program Müzik Öğretmenleri Korosu’nun müzik dinletisiyle devam ederken, 2014-2015 yılında emekli olan 8 öğretmene Zonguldak Vali Yardımcısı Hüseyin Ergi teşekkür belgelerini verdi. Ardından göreve yeni başlayan öğretmenler yemin ettiler.  (Barış DOĞAN – Aykut KARA)