Pandemi sürecinde eğitimde bilerek, bilmeyerek çeşitli sorunlar yaşadık,yaşamaya devam ediyoruz. Eğitimle ilgili sorunlara baktığımız zaman sıkıntılarımızın hadsiz olduğunu görüyoruz.    

    Pandemiden sonra hayat normale döndüğü zaman daha farklı sorunlarla karşılaşacağımız da  kesindir. Çünkü yüz yüze eğitimde bile sorunlar yaşıyorduk. Uzaktan eğitimde sorunların olmasını normal karşılıyorum. Ders süreleri yetmedi, programı yetiştiremedik, EBA'ya kimi zaman girdik, kimi zaman giremedik. EBA karşısında çok vaktimiz geçti. Ancak, inanın bu şartlarda yapılacak başka çözüm yok maalesef..

    Ders konularımızı  yetiştirmek için hepimiz çok çaba harcadık. Ancak öğrencilerimizi eski yüz yüze eğitim kadar bile yetiştirmemiz mümkün olamamıştır.

    Yapabileceğimiz en güzel şey; pandemi sürecinden sonra topyekün bir eğitim seferberliği ile öğrencilerimizi ve çocuklarımızı güncelleyerek onların gelecekte sınavlarda yaşayacakları sorunları ve sıkıntıları en aza indirmelerini sağlamalıyız. Okullarda idareciler, öğretmenler, evde anne ve babalar üstün bir efor sarf ederek derslerin eksikliğini tamamlayıcı çalışmaların planlamasına ve uygulanmasını sağlamaya çalışmalıdırlar. Kurslar, etüt çalışmaları vb. gibi ekstra çalışmalarla öğrencilerimizi yetiştirmeliyiz.

   Unutmayalimki, en iyi yatırım eğitime yapılan yatırımdır.

Mehmet Hatip Denek