Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde 9 Nisan 2016 tarihinde kalorifer kazanının patlaması sonucu hasar gören Bölücek Nevişet-Kadir Kameroğlu İlk ve Ortaokulu’nun onarımı yapılarak, açılışı Zonguldak Valisi Ali Kaban’ın katılımı ile gerçekleştirildi.
Kdz. Ereğli ilçesine bağlı Bölücek Mahallesi’nde Denizlili hayırsever Kadir Kameroğlu tarafından yaptırılan okulun kalorifer kazanı, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazonoğlu’nun açılışa geleceği tarihten 5 gün önce patlamış, lojman ve okulun bir bölümü hasar görmüştü. Patlama sonrası açılışı ertelenen okulun tadilatı yapıldı. Okulun açılışına; Zonguldak Valisi Ali Kaban, Ereğli Kaymakam Vekili Altuğ Çağlar, Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, Karadeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Hasan Doğan, okulun yapımını gerçekleştiren hayırsever Kadir Kameroğlu, eşi Nevişen Kameroğlu, ailesi ve Bölücek Mahallesi sakinleri katıldı.
Yaklaşık 50 yıl önce Denizli’den Ereğli ilçesine gelerek iş kurduğunu ve sektöründe büyüyerek Türkiye’nin sayılı kuyumcuları arasına yerleştiğini anlatan Kadir Kameroğlu, doyduğu yer olan Kdz. Ereğli’ye vefa borcunu ödemek için 18 derslikli okulun tamamını kendi bütçesi ile yaptığını söyledi. Kameroğlu, “Bundan elli sene önceydi, Çivril’den, doğduğum yeri bırakıp, doyduğum yer olarak tespit ettiğim Karadeniz Ereğli’sine geldim. Ereğli halkından çok büyük saygı duydum. Ereğli’ye de bir vefa borcum vardı. İçimden çıkmıyordu Ereğli halkı. Burada evim vardı, işim vardı. Buraya ben okul yapmaya geldim. Başka bir şey için gelmedim. Ereğlililerle helalleşmeye geldim. Mali durumu iyi olanlar lütfen okul yapalım, okul yapalım, yine derim, yine okul yapalım. Ege nere, Karadeniz nere? Ege’den geldim Karadeniz’e okul yaptım. Bu memleketimiz bizim memleketimiz. Müşterektir doğusuyla, batısıyla bizim ülkemiz. Biz kardeşiz. Biz dövüşe gelmedik, birbirimizi kucaklamaya geldik. İnşallah bu duygu bundan sonra hepimizde tecelli eder. Okulların açılması, okulların devamlı açılması hapishanelerin kapanmasına sebeptir” dedi.
Törende konuşan Zonguldak Valisi Ali Kaban, okul yapmanın önemine değinerek Kadir Kameroğlu ve ailesine teşekkür etti. Vali Kaban, konuşmasında şu sözlere yer verdi:
“Seyrani’nin muhabbete gidince kalıcı olacağını söylediği malı, işte dostlar meclisi ile Çivril ve Kdz. Ereğli’de yaptırdığı bu hayırlarla kalıcılığı ile bundan sonraki nesillere ve öteki dünyaya yönelik çalışmalarla doğrulayan bir büyüğümüz. Bu yatırımlarından dolayı, kendisini hem tebrik ediyor, hem teşekkür ediyorum. Hakikaten böylesi ülkemizde birliği, beraberliği, birlikteliği her türlü şekliyle ifade eden ve bunun adına bir şeyler yapan, çünkü bunlar aynı zamanda birlik beraberlik tuğlaları anlamına geliyor. Sadece konulan basit bir tuğla değil, başka türlü tuğlaları da koymuş oluyor ve bu anlamda, buna yaptıkları katkılarıyla hepimizin gözünde çok büyük yerleri var.”
Yapılan konuşmalarından ardından Zonguldak Valisi Ali Kaban, hayırsever Kadir Kameroğlu’na teşekkür plaketi ve kara kalemden yapılmış kendi portresini hediye etti. Vali Kaban, Kadir Kameroğlu ve törene katılan protokol üyeleri okulun açılış kurdelesini kestikten sonra sınıfları gezdi. Vali Kaban ile Kadir Kameroğlu sınıflarda öğrencilerle sohbet ettikten sonra okuldan ayrıldı.
Kdz. Ereğli ilçesinde açılışı gerçekleştirilen Nevişen ve Kadir Kameroğlu ilk ve Ortaokulu’nun Kameroğlu ailesinin kendi imkanları ile yaptırıp açılışı yapılan 22. okul olduğu belirtildi.