Bülent Ecevit Üniversitesi Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Nuray ATASOY, Okul Aile Birliğinin katkılarıyla TED Zonguldak Koleji 8, 9 ve 10. Sınıf öğrencilerine yönelik Toplumsal Cinsiyet Rolleri konulu bir sunum gerçekleştirdi.

Kentimizde bu konuyla ilgili ilk kez TED öğrencilerine seslenen ATASOY, cinsiyetin biyolojik olarak fiziksel farklılıkları ifade ettiğini buna karşılık toplumsal cinsiyet kavramının, sosyal ve kültürel birikimler doğrultusunda kadına ve erkeğe yüklenen roller olduğunu dile getirdi.

Toplumsal benlik gelişiminde etkin olan konular hakkında güncel örneklere yer veren ATASOY, son yıllarda ülkemizde ve dünyada bu konuyla ilgili çalışmalar yapıldığını istatistiki veriler ile açıkladı. Dünyada ve Türkiye’de cinsiyet eşitsizliğinin kadınlar için olumsuz etkilere neden olduğuna dikkat çekti. Bu konuda eğitim vermenin olumsuzlukları gidermek için çok önemli olduğuna vurgu yaptı.

Toplumsal cinsiyet rolleri konusunda öğrencilere dikkatli olunmasını ve yargılarımızı gözden geçiren bir bakış açısı öneren  ATASOY, kadın ya da erkek beyni diye bir ayrım yapılmaksızın insan beyni ile ilgili doğru algı yönetimi gerçekleştirmenin önemini vurguladı.