Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi’nde “Rektör-Öğrenci Buluşmaları” devam ediyor. Bu bağlamda Rektör Prof. Dr. Mustafa Çufalı, 7 Mart Perşembe günü Fen-Edebiyat Fakültesi öğrencileri ile bir araya geldi.

Fen-Edebiyat Fakültesi yeni binada öğrencilerin problemlerini, önerilerini ve isteklerini dinleyen Rektörümüz, öğrencilerle tek tek ilgilendi; üniversite ile ilgili düşünceleri ve üniversiteden beklentileri konusunda onlarla iştişarede bulundu. Oldukça samimi bir havada gerçekleşen, Rektörümüzün kendi öğrencilik anılarını da paylaştığı, soru ve cevap şeklinde ilerleyen görüşmede özellikle fakülte genelinde, bölümler bazında öğrencilerin taleplerine dikkat çekildi.

Öğrenci toplulukları ve faaliyetleri, mesleki ve teknik geziler, sosyal, kültürel ve bilimsel çalışmalar,  derslikler, formasyon,  laboratuvar imkanları, yemekhane hizmetleri ve saatleri gibi konuların ele alındığı görüşmede öğrenciler üniversitemizin doğa ile içi içe olan ‘yeşil ve çevreci’ özelliğinden duydukları memnuniyeti Rektör ile paylaştılar.

“Öğrencilerimizi Uluslararası Bilimsel Faaliyetler ve Projelerde Buluşturmak İstiyoruz”

Prof. Dr. Çufalı, üniversite olarak öğrencileri mümkün olduğunca bütün faaliyetlere katılımlarını sağlamak,  özellikle uluslararası bilimsel çalışmalar ve  projelerde bir araya getirmek istediklerini ifade etti. Çufalı, öğrencilere derin ve analitik düşünmelerini, her zaman  ‘niteliğe’ önem vermelerini tavsiye etti. Ayrıca öğrencilere Rektörlük İletişim Merkezi (RİMER) kanalıyla her zaman kendisiyle iletişimde bulunabileceklerini söyledi.

(Haber merkezi)