Başta sağlık olmak üzere eğitim, kültür, sanat, spor ve sosyal alanda yürüttüğü akademik ve bilimsel faaliyetleriyle ülkenin ve Batı Karadeniz Bölgesi'nin en çok tercih edilen üniversitelerinden biri olan Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi, 2020-2021 Akademik Yılı'nda da nitelikli büyümesini sürdürüyor. Yurt içi ve yurt dışından binlerce öğrencinin eğitim gördüğü üniversitemiz, her yıl olduğu gibi bu yıl da bölgemizin ihtiyaç duyduğu alanlara yatırım yaparak ülkemizin kalkınmasına ve nitelikli işgücüne katkı sağlıyor. Bu kapsamda Yükseköğretim Kurulu (YÖK)’nun açılmasına daha önceden onay verdiği Devlet Konservatuvarı Müzik Bölümüne özel yetenek sınavı ile 20 öğrenci; Çaycuma Meslek Yüksekokulu Sivil Hava Ulaştırma İşletmeciliği Programına 60 öğrenci; Karadeniz Ereğli Meslek Yüksekokulu Bilgisayar Teknolojisi Programı İkinci Öğretim Programına da 40 öğrenci alınması, Yükseköğretim Genel Kurulu’nun 21 Mayıs 2020 tarihli toplantısında uygun görülmüştür.

“Çağın Gereklerine Uygun Bir Şekilde Büyüme Hedefleri Kararlılıkla Devam Ediyor”

Yeni öğrenci alımına ilişkin açıklama yapan Rektörümüz Prof. Dr. Mustafa Çufalı, Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi olarak bölgemize ve ülkemize akademik ve bilimsel alanda katkı sağlamak adına, kaliteden ödün vermeden eğitim çıtamızı her geçen gün daha da ileri taşıyoruz. Bilimsel alanda yaptığımız çalışmalar ve projelerle gerek ülkemizde gerekse dünya çapında ses getiren başarılara imza atıyoruz. Ülkemizin büyüme hedeflerine uygun, çağın gereklerini karşılayan ve toplumla bütünleşen bir eğitim kurumu olma yolunda kararlılıkla ilerliyoruz. Üniversitemizin ve bölgemizin her alanda gelişmesi için çalışmalarımızı aralıksız sürdürüyoruz ve bundan sonra da Zonguldak ve ülkemiz için değer üretmeye devam edeceğiz." dedi.

“Öğrenci Odaklı Bir Üniversiteyiz”

Nitelikli ve kaliteli eğitim, öğrencilerin tüm ihtiyaçlarını karşılayan donanımlı bir kampüs ve yaşam alanıyla sosyal, sportif ve sanatsal faaliyetlerin yürütüldüğü öğrenci odaklı bir üniversite olmayı hedeflediklerinin altını çizen Rektör Prof. Dr. Çufalı, dünyayı ve ülkemizi etkisi altına alan Koronavirüs (COVID-19) salgını sürecinde, üniversitenin sahip olduğu güçlü teknolojik altyapı sayesinde eğitimin dijital platformlar üzerinden, uzaktan eğitim sistemiyle aksamadan başarılı bir şekilde sürdürüldüğünü belirtti. Salgının en kısa zamanda atlatılması temennisinde bulunan Rektörümüz, “Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi büyük bir aile. Biz öğrencilerimizi özledik; öğrenciler de bizi ve Zonguldak’ı çok özledi. Yeni akademik yılda öğrencilerimize kavuşmayı sabırsızlıkla bekliyoruz.” diye konuştu.

(Haber Merkezi)