Kurumumuzun 2015 yılı eylem planı doğrultusunda, 09.06.2015 tarihinde Genel Maden İşçileri Sendikası Konferans Salonunda, Emeklilik Hizmetleri Genel Müdürlüğü Hizmet Akdiyle Çalışanlar Daire Başkanlığımızca, Zonguldak Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğünün organize ettiği, Mülga 506 sayılı Kanunun ek 5 inci maddesi kapsamında itibari hizmet sürelerine, 5510 sayılı Kanunun 40 ıncı maddesi kapsamında fiili hizmet süresi zammına ve yaşlılık aylığına hak kazanmada özel şartlara tabi işyerlerinin bulunduğu sektörlerde çalışan sigortalılara emeklilik mevzuatı konusunda, seminer düzenlendi.

 

Seminere eğitmen olarak Hizmet Akdiyle Çalışanlar Daire Başkanlığımız da görevli Şube Müdürü Nergis ŞİMŞEK, Şube Müdürü Aslı ÖZBEK ve Şef Yasemin EKER katıldı. Seminere GMİS Başkan Yardımcısı İsa MUTLU, GMİS Genel Sekteri Adnan TISKA, GMİS üyeleri, itibari hizmet sürelerine, 5510 sayılı Kanunun 40 ıncı maddesi kapsamında fiili hizmet süresi zammına ve yaşlılık aylığına hak kazanmada özel şartlara tabi işyerlerinin çalışanları dinleyici olarak katıldı.

 

Zonguldak Sosyal Güvenlik İl Müdürü Çiğdem ACAR’IN, Zonguldak Sosyal Güvenlik İl Müdür Yardımcısı Okan ŞENTÜRK’ÜN, Karaelmas Sosyal Güvenlik Merkez Müdürü Mehmet KIRAN’IN da katıldığı seminerin açılış konuşmasını yapan İl Müdürü Acar, konuşmasında “ Kurumumuzun 2015 yılı eylem planı doğrultusunda Zonguldak’ımız da maden yer altı çalışanlarının çok olması sebebiyle, bu seminer ilimizde düzenlenmektedir. Şube Müdürlerimiz ve Şefimiz, konularında uzman olup hakikatten bu anlamda çok kaliteli diyebileceğimiz arkadaşlarımız, Zonguldak’ımıza gelerek bu seminerin birinci elden verilmesini sağladıkları için onlara çok teşekkür ediyorum. Geçtiğimiz hafta Kısa Vadeli Sigorta Kolları Daire Başkanımız Osman YÜCE İlimizdeydi ve üç gün boyunca çok verimli eğitimler düzenlemiştik, bu seminerimizin de çok başarılı geçeceğine inanıyorum ve hepinize seminerimize katıldığınız için teşekkür ediyorum” dedi.

 

İl Müdürü Acar’ın konuşmasının ardından başlayan eğitimde Şube Müdürü Şimşek, çok yerde çok kişiye eğitim verdim ama ilk defa sigortalılara eğitim veriyorum bu yüzden çok mutlu ve heyecanlıyım; ayrıca bu ilki Zonguldak ta yaşıyor olmaktan da çok sevinçliyim” dedi. Ardından Şube Müdürü Şimşek, Şube Müdürü Özbek ve Şef Eker katılımcılara “itibari hizmet sürelerine, 5510 sayılı Kanunun 40 ıncı maddesi kapsamında fiili hizmet süresi zammına ve yaşlılık aylığına hak kazanmada özel şartlara tabi işyerlerinin bulunduğu sektörlerdeki emeklilik mevzuatı ile ilgili olarak eğitim verdiler. Eğitimin bitiminde eğitmenlerimize günün anısına Madenci Bareti hediye edildi.