TED Zonguldak Koleji Vakfı 2013-2014 eğitim öğretim yılı mezuniyet töreninde 50. Dönem mezunlarını verdi. Öğrenciler diplomalarını ailelerin elinden aldılar. Okulun bahçesinde yapılan törene Kolej Müdürlüğü de yapmış olan emekli eğitimci Can Polat Pamay Zonguldak yeni İl Emniyet Müdürü Osman Ak, TED Zonguldak Koleji Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Burçin Bahadır, TED Zonguldak Koleji Vakfı Lisesi Müdürü Ali Fuat Soydaş, öğretmenler ve veliler katıldı. TED Zonguldak Koleji Vakfı Lisesini Yazgı Aygül birinci olarak bitirdi. İkinci Zeynep Çakır, üçüncü İrem Yılmaz oldu.

Tören, saygı duruşu ve okunan İstiklal Marşı’nın ardından TED Zonguldak Koleji Vakfı Lisesi Müdürü Ali Fuat Soydaş yaptığı konuşma ile başladı. Soydaş konuşmasında , “Eğitim ve öğretimdeki ilkelerimizden sapmadan ulusuna bağlı geleceğe güvenle bakan, TED’in vizyonunu taşıyabilen nice gençler yetiştirmeye devam edeceğiz.” dedi. Soydaşın arkasından konuşma yapan TED Zonguldak Koleji Yönetim Kurulu Başkanı Burçin Bahadır mezuniyet töreninde 33 meşale ile yolun sonuna geldiklerini söyledi ve öğrencilere de devam edecek öğrenim hayatlarında başarılar diledi.

TED Zonguldak Koleji Kurucularından Can Polat Pamay mezuniyet töreninde yaptığı konuşmada, 34 öğrenci ile başladıkları bu yolda büyük bir TED ailesi olduklarını ifade ederek, mezun olan öğrencilere başarılar diledi ve kutladı.

“TED Zonguldak Koleji çığ gibi büyümeye devam ediyor”

TED Zonguldak Koleji Vakfı Lisesi Müdürü Ali Fuat Soydaş, 50. dönem öğrencilerini mezun ettiğini belirterek eğitim yolunda çığ gibi büyüdüklerini söyleyerek “Bu yıl 50. dönem mezunlarımızı veriyoruz. Işığını hedeflerini ve ilkelerini her zaman, her durumda benimsediğimiz kurucumuz ulu önder Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi “Ufku değil, ufkun ötesini de gören” ve çağını doğru yorumlayan laik nesiller yetiştirmek her zaman en büyü hedefimiz olmuştur. Yetiştirdiğimiz öğrencilerimiz, öğrenmeyi bilen sentezleyen, bilgiyi doğru kullanabilen problemlerle baş edebilen, ulusal ve evrensel değerlere saygılı, sosyal sorumluluk sahibi olarak bir üst öğretimde eğitimlerini başarıyla sürdürmektedir. Mezunlarımız her zaman, büyük TED ailesinin bir üyesi olmalarını haklı gururunu yaşamakta ve sorumluluğu taşımaktadır. Kara elmas diyarında bu güzel topraklarda bizler, eğitim ve öğretimdeki ilkelerimizden sapmadan ulusuna bağlı geleceğe güvenle bakan, TED’in vizyonunu taşıyabilen nice gençler yetiştirmeye devam edeceğiz. Eğitimde öncülüğümüz çağdaş, laik, ulusal formda öğrenci yetiştiren TED Zonguldak Koleji çığ gibi büyümeye devam ediyor. Mezun olan öğrencilerimizi tebrik ediyor ve başarılar diliyoruz.” dedi.

TED Koleji Yönetim Kurulu Başkanı Burçin Bahadır mezuniyet töreni konuşmasında “ Eğitim alanında köklü bir kurulu olan TED Zonguldak Koleji Mustafa Kemal Atatürk’ün yolunda hiçbir zaman şaşmadan gururla ilerleyecektir. Bu yolculukta 33 meşale yolun sonuna geldik. Öğrencilerimizin mezuniyetini kutlar. Bundan sonraki öğrenim dönemlerinde başarılar dilerim.” dedi.

Mezuniyet töreninde öğrenciler hakkında bilgiler okunduktan sonra atılan keplerle coşkulu anlar yaşandı. (Aykut KARA)