BEÜ Mücevher ve Geleneksel El Sanatları Uygulama ve Araştırma Merkezi’nin kuruluşu YÖK’ün 4 Haziran 2014 tarihli toplantısında kabul edildi. BEÜ Basın Bürosundan verilen habere göre ülkemizde var olan mineral-kayaç varlığı ile yurt dışından temin edilecek olan mineral ve kayaçların işlenerek mücevher-takı sektörüne kazandırılması, katma değer oluşturulması ve mevcut geleneksel el sanatlarını araştırmak amacıyla kurulan Merkez, ayrıca disiplinler arası çalışmalara ortam hazırlayacak ve bu alanda ihtiyaç duyulan eğitimli insan kaynağını yetiştirecek.

PROF. DR. MAHMUT ÖZER: POTANSİYELİMİZİ HAREKETE GEÇİREREK FARK YARATIYORUZ

BEÜ Rektörü Prof. Dr. Mahmut Özer yeni kurulan Merkez hakkında yaptığı açıklamada, mücevher ve geleneksel el sanatlarının, kültür dokusunun turizme uzanan önemli bir kolu olduğunu ifade ederek şunları söyledi: “Ülkemizin bir turizm merkezi oluşu mücevher ve el sanatlarının tasarım, üretim ve pazarlanmasına yönelik sürdürülen tüm çalışmalar açısından önemli bir potansiyel yaratmaktadır. Mücevher değeri taşıyan taşların değerlendirilip işlenmesi, geleneksel el sanatlarının ise günümüze bir kültürel miras olarak aktarılması ve bu alanlarda akademik anlamda yetişmiş uzman insan kaynağının yetersizliği bu konuda ciddi bir ihtiyaç olduğunu da gözler önüne sermektedir. Üniversitemiz bünyesinde kurduğumuz Mücevher ve Geleneksel El Sanatları Uygulama ve Araştırma Merkezi ile bu anlamda duyulan ihtiyaca yönelik olarak akademik ve bilimsel araştırma çalışmaları gerçekleştirmeyi, düzenlenecek eğitim faaliyetleri ile yetişmiş insan gücü kaynağına katkıda bulunmayı hedefliyoruz.”

Bülent Ecevit Üniversitesi bünyesinde akademik, bilimsel, sosyal, ekonomik, kültürel ve sanatsal alanlarda kurulan uygulama ve araştırma merkezi sayısı böylece 24’e yükselmiş oldu.