Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde, Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) Ereğli Meslek Yüksek Okulu Deniz ve Liman İşletmeciliği Bölümü öğrencileri sosyal sorumluluk projesi kapsamında “Bir Kitap Seç, Dünyayı Sessizce Al” sloganı ile sokakta kitap okudu. Vatandaşlar ise şaşkın şaşkın öğrencileri izledi.

BEÜ’ye bağlı Ereğli Meslek Yüksek Okulu Deniz ve Liman İşletmeciliği Bölümü’nde eğitim gören 5 öğrenci sosyal sorumluluk projesi dersi kapsamında ilçenin en işlek caddelerinden biri olan Devrim Bulvarı’na koltuk ve sehpa koyup kitap okudu. Üniversite öğrencileri caddenin ortasında kitap okurken yanlarından geçen vatandaşlar ise şaşkın şaşkın öğrencileri izledi. Öğrencilerin ne yaptığını merak eden bazı vatandaşlar etkinlik hakkında bilgi alırken, gazetecilerin “En son hangi kitabı okudunuz?” sorusuna işlerinde dolayı kitap okumaya vakit bulamadıklarını söyleyerek yanıt verdi. Öğrencilerle birlikte oturup kitap okuyan Serap Ceylan, ülkemizde kitap okuma oranının çok düşük olduğunu belirterek düzenlenen etkinliğin bu nedenle çok önemli olduğunu söyledi.

Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal da üniversite öğrencilerinin yanına gelerek onlarla birlikte kitap okudu. Üniversite öğrencilerinin çok güzel bir etkinliğe imza attığını dile getiren Uysal, kendilerinin de sahil bulvarında kütüphaneler oluşturarak vatandaşlara kitap okuma alışkanlığı kazandırmayı amaçladıklarını söyledi. Uysal konuşmasında, "Kitap okumak çok güzel bir şey. Buna ne söylenebilir ki. Bu tür projeleri her zaman destekliyoruz. Biliyorsunuz biz de sahile küçük ’Benim minik kütüphanem’ diye proje yaptırdık. Ben her zaman okumaktan yanayım. Çok okumamız lazım. Bilmemiz için okumamız lazım" dedi.

“Bir Kitap Seç, Dünyayı Sessizce Al” sloganı ile düzenlenen kitap okuma etkinliği projesinde BEÜ Ereğli Meslek Yüksek Okulu Deniz ve Liman İşletmeciliği Bölümü öğrencilerinden Hüseyin Şahin, Ergin Türkyılmaz, Emre Aydın, Özkan Çiftçi ve Fatih Kurt isimli öğrenciler yer alırken, etkinlik akşam saatlerine kadar devam edecek.