Bülent Ecevit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Özer, Çaycuma Kampusu’nda, Yurtbay Seramik Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Yurtbay tarafından yaptırılan ve yaklaşık 3 milyona mal olan, Sakine-Şevket Yurtbay Araştırma Merkezi – Gıda Mühendisliği binasını, Çaycuma Kaymakamı Hasan Yaman, Çaycuma Belediye Başkanı Mithat Gülşen ve basın mensuplarına gezdirdi. Altyapı işlerinin Çaycuma Belediyesi tarafından tamamlanarak binanın bir ay içerisinde hizmete alınacağının ifade eden, Özer, şöyle konuştu:

 

ÖZER: “HER TÜRLÜ TAKDİRİN ÜZERİNDE”

 “Üniversitemizin tüm kampuslarında fiziki, akademik ve sosyal imkanların iyileştirilmesi adına yürüttüğümüz çalışmalarda Sayın Yurtbay gibi hayırseverlerin yaptıkları katkılar her türlü takdirin üzerindedir. Kendileri Çaycuma Kampusu’muzun artan öğrenci ve öğretim elemanı sayılarının doğurduğu ihtiyaca cevap vermek için atılan adımlara örnek bir duyarlılıkla büyük bir katkı sundular. Araştırma Merkezi Binası’nın inşaatının tamamlanması ve kullanım olanaklarının genişletilmesine imkan sağladıkları için Sayın Zeki Yurtbay'a üniversitemiz ve şahsım adına teşekkürlerimi sunuyorum.” dedi.

 

GIDA MÜHENDİSLİĞİ ÖĞRENCİLERİ EĞİTİM ALACAK

Yurtbay Seramik A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Yurtbay ise: “Prof. Dr. Mahmut Özer'in şahsında Bülent Ecevit Üniversitesi yönetimine yürüttükleri başarılı çalışmalar sebebiyle teşekkürlerimi ifade etmek istiyorum. Özellikle Çaycuma ilçesi için çok büyük öneme sahip olan Meslek Yüksekokulumuz, her geçen yıl hem öğrenci sayısında hem de yürüttüğü eğitim programlarının çeşitliliğinde sağladığı ilerleme ile bölge için önemli hizmetlere imza atıyor. Üniversitemize kazandırdığımız Araştırma Merkezi binasında Çaycuma için çok önemli olduğuna inandığım Gıda Mühendisliği Bölümü’nün hizmet verebilmesi adına Rektörümüz Prof. Dr. Mahmut Özer çok ciddi adımlar attı ve atmaya devam ediyor. En kısa sürede ilçemizde Gıda Mühendisliği öğrencileri eğitim görmeye başlayacak.” şeklinde konuştu.

 

BİNANIN ÖNÜNE FİDAN DİKİLDİ

Çaycuma Kaymakamı Hasan Yaman "BEÜ gerek bölgemiz gerekse Zonguldak ve Çaycuma için çok önemli hizmetleri sağlayan bir yükseköğretim kurumu haline geldi. Kurumların gelişmesinde devlet katkısının yanında Sayın Yurtbay gibi hayırseverlerin desteğinin önem ve anlamının çok büyük” derken Çaycuma Belediye Başkanı Mithat Gülşen " Şehir-üniversite birlikteliği ile sağlanan bu büyüme ve ilerlemelerin devamı için biz de belediye olarak tüm süreçlere katkı sunmaya çalışıyoruz. İnşaatı tamamlanan binanın tüm altyapı ihtiyaçlarını karşılayarak buranın Çaycuma Kampusu’na hizmet veren bir birim haline gelmesi için çalışmalarımızı en kısa sürede tamamlayacağız. " şeklinde konuştu.

Daha sonra Çaycuma Kaymakamı Hasan Yaman, BEÜ Rektörü Mahmut Özer, Belediye Başkanı Mithat Gülşen, İş Adamı Zeki Yurtbay ve basın mensupları inşaatı tamamlanan, Sakine-Şevket Yurtbay Araştırma Merkezi – Gıda Mühendisliği’nin önüne fidan dikti. (Barış DOĞAN)