Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İktisat Bölümü öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Ertuğrul Yıldırım, dünyanın en önemli akademik indekslerinden biri olan RePEc’in Türkiye sıralamasında “40 Yaş Altı 40 Yıldız Ekonomist” listesinin 2. sırasında yer aldı.
RePEc tarafından düzenlenen en iyi ekonomistler sıralaması yayınlandı. Sıralamayı uluslararası nitelikte araştırma yapmak, çalışmalarında gerçek yaşamdan beslenmek ve gerçekleştirdiği araştırmaların sonuçlarını ekonomi çevreleri ile paylaşmak gibi kriterler değerlendirme sonuçları belirliyor. Türkiye’de 664 ekonomistin yüzde 25’inin sıralamasında “40 yaşının altındaki 40 ekonomist”e de yer verildi.
Lisans ve yüksek lisans öğrenimini Bülent Ecevit Üniversitesinde gerçekleştiren ve halen İİBF İktisat Bölümünde öğretim üyesi olan Yrd. Doç. Dr. Ertuğrul Yıldırım, listenin ikinci sırasında yer aldı. Yıldırım yaptığı açıklamada şunları söyledi: “RePEc bilindiği gibi önemli bir akademik indeks, yapılan akademik çalışmaları yakından izliyor. Ekonomi alanında yayımlanan aktüel bir dergi de RePEc’in kriterlerine göre Türkiye’de 40 yaşın altında 40 ekonomisti belirledi. Yaptığım çalışmalardan elde ettiğim puan ile ikinci sırada yer aldım. Sıralamaya baktığımda beni en çok mutlu eden, yurtdışında ekonomi alanında akademik eğitim almış ekonomistlerle aynı listede olabilmek. Burada üniversitemin çok büyük önemi var. Sayın Rektörümüz Prof. Dr. Mahmut Özer, çalışmalarımızı ve projelerimizi her zaman destekliyor. Dünyanın herhangi bir noktasındaki bilgiye ulaşabilmemiz için her türlü teknik donanım sağlanıyor. Dolayısıyla Bülent Ecevit Üniversitesi dünya standardında bir üniversite olduğunu bir kez daha göstermiş oluyoruz. Bu sadece kişisel bir başarı değil, fakültemizin ve üniversitemizin de başarısı. Çalışmalarımıza destek veren herkese teşekkür ediyorum.”