Yunus Emre Enstitüsünden Rektör Özer’e ziyaret

Bülent Ecevit Üniversitesi bünyesinde faaliyet gösteren Karaelmas TÖMER ile Yunus Emre Enstitüsü işbirliğinde gerçekleştirilmesi planlanan Türkçe Yaz Okulu programının ön görüşmeleri için Zonguldak’a gelen Uzm. Pınar Demircan, Rektör Prof. Dr. Mahmut Özer’i ziyaret etti.

Rektörlük makamında, 21 gerçekleşen ziyarette, iki kurum arasında 2013 yılı yaz döneminde düzenlenen Türkçe Yaz Okulu programının başarılı sonuçlar verdiğini belirten Demircan, 2015 yaz programı için Karaelmas TÖMER ile yeniden bir işbirliğini planladıklarını söyledi. Demircan, Bülent Ecevit Üniversitesinin uluslararası öğrencilerin Türkçe eğitimlerinde Karaelmas TÖMER’in deneyimli kadrosu ve öğrencilere sunduğu olanaklarla önemli başarılar elde ettiğini vurguladı.

Rektör Özer de ziyaretten mutluluk duyduğunu belirterek uluslararası öğrencilerin Bülent Ecevit Üniversitesi için önemli bir yere sahip olduklarını söyledi. Prof. Dr. Özer; “Üniversitemiz öğrenci merkezli evrensel bir eğitim kurumu olarak uluslararası öğrencilerine büyük önem vermekte. Özellikle ifade etmek isterim ki; ailelerinden binlerce kilometre uzakta öğrenimlerini sürdüren gençlerimiz bizi aileleri gibi görüyorlar. Bundan büyük mutluluk duyuyoruz. Bu algıyı, onlara sunduğumuz olanaklar ve Karaelmas TÖMER’in akademik kadrosu ile oluşturduk. Barınmalarından beslenmelerine kadar tüm gereksinimleri ile birebir ilgileniyoruz. TÖMER’de verdiğimiz eğitimin kalitesini önemsiyoruz. Türkçe öğretimi ve eğitimi konusunda deneyimli ve başarılı kadromuz, sadece okulda geçirdikleri saatlerde değil sosyal ve kültürel yaşamlarında da onlarla birlikteler. Uluslararası öğrencilerimiz bizim kültürel zenginliğimiz. Kültürler arasındaki etkileşimin önemine inanıyoruz. Alanında uluslararası düzeyde en önemli kurum olan Yunus Emre Enstitüsü ile gerçekleştirdiğimiz her proje başarılı sonuçlarla tamamlandı. 2013 yılında gerçekleşen Türkçe Yaz Okulu programı da bunlardan biriydi. Planladığımız işbirliği ile 2015 yılında da bu işbirliğini, başarımızı yükselterek, tekrar etmeyi temenni ediyoruz” dedi.

Ziyaretin ardından Karaelmas TÖMER’i de ziyaret eden Uzm. Pınar Demircan, TÖMER Müdürü Yrd. Doç. Dr. Gül Banu Duman ile öğrencilere sunulan olanakları ve Türkçe eğitim-öğretim programları hakkında görüş alış verişinde bulundu.(İHA)