Günlerdir merakla beklenen yüz yüze eğitim konusunda kısmi normalleşme adımı atıldı. Buna göre ilkokullar ile 8. ve 12. sınıflar 1 Mart'ta, köy okulları ise 15 Şubat'ta yüz yüze eğitim başlayacak. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, koronavirüs kısıtlamalarının konuşulduğu Kabine toplantısı sonrası açıklama yaptı. Erdoğan, "İnternete erişimdeki sınırlılığı dikkate alarak köy okullarının 15 Şubat'ta yüz yüze eğitim-öğretimin açılması kararını aldık. İlkokul ile 8 ve 12. sınıflarda 1 Mart'ta eğitim-öğretim kademeli olarak başlayacak" dedi.

 


Cumhurbaşkanı 
Recep Tayyip Erdoğan, Kabine toplantısı sonrasında açıklamalarda bulundu. Erdoğan, yüz yüze eğitimle ilgili, "Uzaktan eğitimin temeli olan internete erişimdeki sınırlılığı dikkate alarak köy okullarında 15 Şubat'ta eğitim öğretimin başlamasını tamamladık. Ancak vaka artışı yaşanması halinde yeniden ara verilebilecek. Yavrularımızın kaybına tahammülümüz olamaz. 8 ve 12. sınıflar ile ilkokul ve özel eğitim okullarındaki eğitim öğretimin 1 Mart'tan itibaren başlaması için hazırlıklara başlanacak. Vaka sayılarındaki iyileşmeye paralel olarak 1 Mart'tan itibaren il bazında öğretimin kademeli başlaması için çalışmalar sürdürülecek" dedi.