Zamanı boşa geçirmeme bizim için çok önemli olmalıdır. Bizler zamanla yarışacağımıza oyun ve eğlencelerle vakit geçiriyoruz.    

    Zaman bizler için çok değerlidir. Okul çağında çocuklarımız varsa onların  ders çalışmalarını yönlendirme, EBA'yı düzgün takip etmelerini ve ödevlerini zamanında yapmalarını sağlarsak zaman kaybımız olmaz.

     Gelin zamanla yarışalım. Çocuklarımızı, öğrencilerimizi ve kendimizi geride bırakmayalım, güncelleyelim. Her gün farklı çalışmalarla,farklı metotlarla çocuklarımızı, öğrencilerimizi hayata ve geleceğe hazırlayalım. Unutmayalım ki onlara bırakacağımız servet eğitime yapacağımız yatırımdır. Yoksa eğitimde sorunları olan çocuklarımız ileride servetimizi heba edip gideceklerdir. Elimizden gelenin fazlasını yapalım. Günün her anının dolu dolu geçirilmesi gerekiyor. Bu pandemi sürecinin bize yararlı olmasını sağlamalıyız. Spor yapmak, kitap okumak vb etkinlikler yapmalıyız. Ayrıca resim, şiir, müzik vb şekilde bu yeteneklerini de geliştirebilmelidirler.

    Özellikle eğitimcilerin kendilerini devamlı güncel tutmaları, öğrencilerini yetiştirebilmelerinde çok önemlidir. Güncellik onlara enerji ve bilgi kazandıracaktır. Ayrıca teknolojik gelişmeleri takip etmeleri ve gün lük yaşamında  kullanmaları çok verimli olacaktır. Kitap okumalarıyla birlikte genel kültür birikimlerini de canlı tutacaktır. Öğrencilerimizin de bu süreçteki sorunları düşünmeden eğitim-öğretime odaklanmaları onlara yararlı olacaktır.

     EBA canlı derslerine devamlı katılmaları, ödevlerini zamanında yapmaları çok önemlidir. Artan zamanlarında da işlenen konularla bağlantılı olarak kaynak kitaplarından soru çözmeleri, öğrendiklerini pekiştirmeleri bakımından çok yararlı olacaktır.    

      Ne kadar çocuklarımızla ilgimiz fazla olursa o kadar geleceğe yatırım yapmış oluruz. Ne kadar kendimize zaman ayırırsak, o kadar güncel kalmış oluruz. Ne kadar eğitime odaklanırsak o kadar eğitimin kalitesi artacaktır. Önemli olan yapacaklarınızı planlamak ve o plana göre hareket etmektir. Düzenli ve sistematik çalışmadır. Düzeni oturttuğumuz takdirde hem günümüzden en iyi verimi alırız hem de eğitimden gerekli verimi alırız.

 Bu şekilde çocuklarımıza, öğrencilerimize ve kendimize de zaman ayırmış oluruz. Hem onların yetişmelerine katkıda bulunmuş oluruz hem de eğitime...

Mehmet Hatip Denek