Zonguldak İmam Hatip Lisesi toplantı salonunda ZİMDER tarafından organize edilen ve her yıl büyük bir katılım ile gerçekleştirilen Mezunlar Gününün bu yıl 23. gerçekleştirildi.

Törene, Zonguldak Aile ve Sosyal Politikalar Müdürü Kemal Gümrükçü, Zonguldak Sağlık İl Müdürü Bilal Cin, Türkiye Kamus-Sen Zonguldak İl Temsilcisi Kadir Bacıoğlu, Zonguldak Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Hasan Öztürk, Memur-Sen Zonguldak İl Temsilcisi Kamuran Aşkar, İmam Hatip Lisesi mezunları ve davetliler katıldı.

Törende, İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Serdar Akgül tarafından Kur’an-ı Kerim ve Meali okundu.
Daha sonra düzenlenen mezunlar gününde konuşma yapan ZİMDER Başkanı Hüdaverdi Şen, “Biz camia olarak, imam hatipliler olarak sivil toplum kuruluşlarının demokrasilerdeki önemini belki biraz geç kavrayan bir grup olduk. Bundan dolayı örgütlenme noktasında belki biraz gecikti. Geçmişimize baktığımız zaman bu gecikmeden dolayı bazı dar boğazlara girdiğimizi, bazı sıkıntılar çektiğimizi, bu sıkıntılarla mağdur olduğumuzu zaman zaman yaşadık. Kendimizde yaşadık, evlatlarımızda yaşadık. Ama ne zaman ki, sivil toplum kuruluşlarının önemini benimsedik, örgütlenmeye başladık. Demokratik haklarımızın ne olduğunu öğrendik. Bunları nasıl elde edeceğimiz yönünde çalıştık. Düşündük, araştırdık ve sonuçta güçlü bir sivil toplum örgütü olmayı başardık. Kısa adı ÖNDER olan İmam Hatip Mezunları ve Mensupları Derneği genel merkeziyle Türkiye’de halen daha aktif halde faaliyet gösteren dört senedir derneğimizde inşallah imam hatip camiası olarak hem örgütlü bir toplum olmayı başardığımızı hem de nasıl bir başarıya ulaşabileceğimizi dost, düşman herkese gösterdik. Bu başarımızla başörtüsü yasağını gibi acayip bir yasa, kesintisiz sekiz yıl eğitim sistemi gibi çağdaş bir uygulama, YÖK’ün uyguladığı kat sayı adaletsizliği sistemi gibi haksız bir uygulama geçmişte bizleri çok mağdur etti. İnşallah bizlerin demokrasi mücadelesi ile bu işler, bu yasaklar, bu abes uygulamalar tarihteki yerini aldılar. 2012-2013 eğitim öğretim döneminde imam hatiplerde 461 öğrenci mevcuttur. O dönemin sonunda yaklaşık 65 bin öğrenci mezun oldu. 2013-2014 eğitim öğretim döneminin sonunda 400 bin yeni kayıtla 800 bin öğrenci mevcuduna ulaştık. Önümüzdeki yılda bu sayının 2 milyona ulaşılacağı tahmin edilmekte. Planlamalar yetkililer tarafından bu doğrultuda yapılmaktadır. Bu rakamlar gösteriyor ki, her ne olursa olsun, her ne kadar üzerimize gelinirse gelinsin halkımız imam hatip camiasına güveniyor, gönül veriyor, bundan dolayı artık çocuklarını buralara göndermekten asla kaçınmıyor. Bu çalışmalarımız da inşallah Türkiye’mizin geleceği bu gençlerle, bu çocuklarla ışıklanacak ve aydınlanacak. Geleceğimize bu nesiller yön vereceklerdir. 23. düzenlediğimiz mezunlar günümüzde öncelikle bizleri yalnız bırakmadığınız için sizlere teşekkür ediyoruz şahsım ve yönetimim adına. Bugün için bizlere maddi ve manevi desteklerini esirgemeyen herkese teşekkür ediyoruz” dedi.

Ardından konuşma yapan Zonguldak İmam Hatip Lisesi Müdürü İbrahim Cansız ise “Bir araya gelmenin hazını yaşıyoruz. Burada buluşmamıza, buradaki programa vesile olan mezunlar derneğimize, yönetimine, üyelerine, tüm imam hatip mezunlarına teşekkür ediyorum. Eski günlerimizi tazeleyeceğiz ancak burada bir araya gelmekte bir yerde güç olup, kendimizi yenileyip, kendimizi yeniden neler yapabiliriz diye günün şartlarına göre güncellemenin bir fırsatı olması lazım. Biliyorum ki, sizler bizlere destek için buradasınız. Bunun için okulun yapacağız çalışmalar, mezunların yapacağı çalışmalar, velilerin yapacağı çalışmalar hep öğrencinin başarısı içindir. Hepsi bir araya geldiğinde bir başarıya erişme durumu söz konusu oluyor. Kaliteyi yakalamak gerekiyor. Günümüzde artık konuşuyor. Onun için biz okulda kaliteyi nasıl yakalarız. Öğrenci sayamız artıyor, bunlar önemli güzel şeyler. Sizlerin dönemindeki kaliteye daha bugün erişemedik. O zaman kaliteyi yakalamak için içerideki hukuk önemli. Buraya katılan ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Konuşmaların ardından eski mezunlar adına Atatürk Üniversitesi Öğretim Görevlisi Doç. Dr. Şendoğan Karagöz ve yeni mezunlar adına Mehmet Ali Karaman konuşma yaptı. Daha sonra başarılı öğrencilerin yaş kütüğüne işlemesi gerçekleştirildi. Ardından dereceye girenlere hediyeleri takdim edilmesinden sonra bayrak devir teslim töreni yapıldı. Emeği geçenlere plaketleri takdim edildi ve ilk mezunların hediyeleri takdim edildi. Ardından da hatim duası gerçekleştirildi.