Üniversitenin “Engelsiz Üniversite” hedefi ile son yıllarda engelli erişebilirliliği noktasında yapmış olduğu çalışmalar ödüllendirilmeye devam ediyor. Yükseköğretim Kurulu’nun (YÖK) düzenlediği “Yükseköğretimde Engelsiz Ufuklar Çalıştayı ve 2019 Yılı Engelsiz Üniversite Ödül Töreni”nde Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi’nin 3 birimi "Mekanda Erişebilirlik”te sağladığı hizmetler ile turuncu bayrak kazandı ve böylece üniversite en çok bayrak alan üniversiteler sıralamasında birden fazla ödül ile yer aldı. 

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanı Naci Ağbal, YÖK Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç ve YÖK üyelerinin katıldığı ödül töreninde, Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi’ne verilen ödülleri Rektörü Prof. Dr. Mustafa Çufalı aldı.

YÖK’ün, engelli öğrencilerin eğitim- öğretim, sosyal ve kültürel faaliyetlere katılabilmesi için gerekli uygulamaların, alt yapının ve donanımların sağlanması ve üniversitelerde engelsiz bir ekosistemin oluşturulmasını teşvik etmek üzere verdiği “Engelsiz Üniversite Ödülleri” için 81 yükseköğretim kurumundan 653 başvuru yapıldı. Törende 28 farklı üniversiteye toplamda 126 bayrak ödülü verildi.

Üniversitemiz “Mekanda Erişebilirlik” kategorisinde; Diş Hekimliği Fakültesi, Mühendislik Fakültesi ve Fen-Edebiyat Fakültesi’nde yapmış olduğu düzenlemelerle 'Turuncu Bayrak' ödülü almaya hak kazandı.

Rektör Prof.Dr. Mustafa Çufalı yaptığı açıklamada, 3 birimimizin daha Turuncu Bayrak Ödülü alması ile üniversitemize verilen Turuncu Bayrak sayısının 4’e yükseldiğini, önümüzdeki yıllarda aynı heyecan ve azimle diğer birimlerimizde başvurularımızı yapmaya devam ederek tüm üniversiteyi engelsiz durumuna getirmek gayretiyle çalışmaların sürdürüleceğini ifade etti. Prof. Dr. Çufalı, Engelsiz Bayrak Ödüllerinin üniversitemize kazandırılmasında emeği geçen başta ilgili birimlerin yöneticileri,akademik ve idari personelleri, Engelli Öğrenci Birim Yönetim Kurulu Başkanı ve Yönetim Kuruluna, Yapı İşleri Teknik Daire Başkanı Şebnem Demircan Gümüş ve çalışanlarına, Engelli Öğrenci Birimi Koordinatörü Hakan Kalyon ile öğrencilere teşekkür etti. (Haber merkezi)