Zonguldak Milli Eğitim Müdürlüğünden lojman açıklaması

"HERHANGİ BİR USULSÜZLÜK VE ŞİKAYET YOK"

Zonguldak İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Bahçelievler mahallesindeki lojman tahsisinde usulsüzlük yapıldığına ilişkin CİMER'e şikayet edildiği belirtilen Halkın Sesi'ndeki habere açıklama getirdi.

Tahsisin neye göre yapıldığına ilişkin detaylı açıklama yapan Müdürlük, "En yüksek hizmet puanına sahip personellere 3 lojman tahsis edildi. Müracaat formu neticesinde yapılan puanlamaya  tahsis hakkı doğan 22 personel  lojmanlar kendilerine gösterildikten sonra oturmak istemediklerini dilekçe ile  kuruma beyan etmişlerdir. Bunun üzerine Kamu Konutları Kanunu kapsamı içerisinde kamu kurum ve kuruluşları personelinin yararlanması için yurt içinde ve yurt dışında inşa ettirilen kamu konutu niteliğinde olan Bahçelievler Mahallesi Sümbül Sokakta bulunan Müdürlüğümüze ait lojmanların boş kalmaması, kamu zararının oluşmaması için; Kamu Konutları yönetmeliği ve yönerge hükümlerine göre kamu personeli olan, aksi hüküm bulunmayan ve lojman tahsisi için müracaatı bulunan, sözleşmeli olup hizmet puanı henüz olmayan 5 öğretmen arasından hizmet sürelerine bakılarak hizmet süreleri diğerlerine göre fazla ve aynı olan  üç kişi için komisyon, ad çekme yoluyla boş kalan iki lojmanın tahsisini belirleyerek sözleşmeli iki öğretmene tahsis edilmesine karar vermiştir. Buradan da anlaşılacağı üzere başvuru yapan kadrolu öğretmen, memur yada yardımcı personel olmadığı için müracaat eden 5 sözleşmeli öğretmenden ikisine ad çekme usulüyle lojman tahsis edilmiştir. Lojman tahsis edilmeyen 3 sözleşmeli öğretmenimizin herhangi bir şikâyetleri olmadıklarına dair dilekçeleri mevcuttur." ifadesine yer verdi.

İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜNÜN AÇIKLAMASI

İl Milli Eğitim müdürlüğü Basın biriminden yapılan açıklama şöyle:

"Müdürlüğümüze ait Bahçelievler Mahallesi Sümbül Sokakta bulunan boş  lojmanların tahsisi ile ilgili olarak yerel basında çıkan haberle ilgili olarak kamuoyumuzun bilgilendirilmesine ihtiyaç duyulmuştur. Bu vesile ile tüm halkımızın, paydaşlarımızın Ramazan-ı Şeriflerini tebrik ediyor, Mübarek Ramazan ayının sevgi, sağlık, mutluluk ve huzura vesile olmasını temenni ediyoruz.

Müdürlüğümüz okul ve kurumlarında çalışan kadrolu personellerimizden lojman tahsisi için başvuru yapan öğretmen, memur ve yardımcı personel için tahsisler yapıldıktan sonra boş kalan lojmanlar, Kamu Konutları yönetmeliği ve yönerge hükümlerine göre müracaat eden sözleşmeli personele tahsisi yapılmıştır. İlgili kanun ve yönetmelikte sözleşmeli öğretmenlerle ilgili aksi bir hüküm bulunmadığı halde  söz konusu haberde yüksek puana sahip, müracaat ettiği halde tahsis yapılmamış gibi bir algı yapılmasının nedeni anlaşılamamıştır. Zor zamanlar geçirmekte olduğumuz Covid-19 salgın sürecinde eğitim camiamızın her ferdi büyük fedakarlıklar göstererek öğrencilerimize destek olmaktadır. Lojman tahsisinden kaynaklı bir mağdur olmuş bir eğitim çalışanımızın olmadığı, görev tahsisli lojmanların bile boş kalmaması için görev tahsisi dışındaki personelimizin hizmetine sunularak, kamu zararının engellenerek son yıllardaki en fazla doluluk oranına ulaşmıştır. Yapılan tahsislere ilişkin açıklama şeffaflık ilkemiz gereği aşağıya çıkarılmış olup Kamuoyumuzun bilgisine  saygıyla duyurulur.

 LOJMAN TAHSİS USULÜ : “Milli Eğitim Bakanlığı taşra teşkilatı personeline tahsis edilen kamu konutlarına ilişkin uygulama yönergesi” 11.maddesinde; Eğitim öğretim hizmetleri sınıfı personeline tahsisten sonra, gerek görev tahsisli kategoride, gerekse sıra tahsisli kategoride boş konut kaldığı takdirde diğer hizmet sınıfı personeline sıra çizelgesi esas alınarak tahsis yapılacaktır Bu tahsislerden sonra boş konut bulunması halinde, Hazinenin gelir kaybına neden olmamak bakımından, il ve ilçe merkezlerindeki diğer okul ve kurumlarımızda görev yapan personele duyuru yapılacak ve puanlama çizelgesi esas alınmak suretiyle (2) yıldan az, (5) yıldan fazla olmamak üzere konut tahsis komisyonu karan ile şartlı olarak tahsis yapılabilecektir. denilmektedir.

Bu yönergenin 11.maddesi gereği, Müdürlüğümüze ait Bahçelievler Mahallesi Sümbül Sokaktabulunan  toplam 20 lojmandan   boş 5 lojman için; 2021 yılı tahsis sıralaması için  08/12/2020 tarih ve 17772885 sayılı resmi yazı ile tüm okul ve kurumlarımıza DYS üzerinden duyuru yapılmış, lojman talep eden personellerin08/12/2020-18/12/2020 tarih aralığında kamu konutları tahsis talep beyannamesinin doldurulması istenmiştir. Belirtilen tarihlerde 14 farklı okul ve kurumdan  30 personelin müracat ettiği görülmüştür.

TAHSİSİN NEYE GÖRE YAPILDIĞI: – Kamu Konutları yönetmeliği  9.Maddeye göre Sıra tahsisli konutlar, Yönetmeliğe ekli (4) sayılı puanlama cetveli esas alınarak konut dağıtım komisyonunca hak sahiplerine tahsis edilir. Hak sahiplerinin puanlarının eşit olması halinde, hizmet süresi fazla olana, hizmet süresi de eşit ise, yetkili ev dağıtım komisyonunca ad çekme yoluyla, konut tahsis edilir, hükmü gereğince başvuru puan sıraları  08.10.2020 tarihinde Valilik oluru ile İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı ve iki Şube Müdüründen   oluşan komisyon marifeti ile çalışmalar tamamlanmış, lojman tahsisi için müracat formları, yönetmelik gereği puanlamaya tabi tutularak  puan sıralaması oluşturulmuştur.

Müracat formları esas alınarak komisyonca yapılan değerlendirmede  oluşan puan sıralamasına göre  puan üstünlüğü gözetilerek; En yüksek hizmet puanına sahip personellere 3 lojman tahsis edildi. Müracaat formu neticesinde yapılan puanlamaya  tahsis hakkı doğan 22 personel  lojmanlar kendilerine gösterildikten sonra oturmak istemediklerini dilekçe ile  kuruma beyan etmişlerdir. Bunun üzerine Kamu Konutları Kanunu kapsamı içerisinde kamu kurum ve kuruluşları personelinin yararlanması için yurt içinde ve yurt dışında inşa ettirilen kamu konutu niteliğinde olan Bahçelievler Mahallesi Sümbül Sokakta bulunan Müdürlüğümüze ait lojmanların boş kalmaması, kamu zararının oluşmaması için; Kamu Konutları yönetmeliği ve yönerge hükümlerine göre kamu personeli olan, aksi hüküm bulunmayan   ve lojman tahsisi için müracaatı bulunan, sözleşmeli olup hizmet puanı henüz olmayan 5 öğretmen  arasından hizmet sürelerine bakılarak hizmet süreleri diğerlerine göre fazla ve aynı olan  üç kişi için komisyon, ad çekme yoluyla boş kalan iki lojmanın tahsisini belirleyerek sözleşmeli iki öğretmene tahsis edilmesine karar vermiştir. Buradan da anlaşılacağı üzere başvuru yapan kadrolu öğretmen, memur yada yardımcı personel olmadığı için müracaat eden 5 sözleşmeli öğretmenden ikisine ad çekme usulüyle lojman tahsis edilmiştir. Lojman tahsis edilmeyen 3 sözleşmeli öğretmenimizin herhangi bir şikâyetleri olmadıklarına dair dilekçeleri mevcuttur."