ZONGULDAK ACEMİ BİRLİĞİ Mİ?


Bir süredir vekaleten yönetilen Zonguldak İl Milli Eğitim Müdürlüğüne Yalova İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tosun atandı. 40 yaşındaki Tosun’un önümüzdeki hafta koltuğuna oturması bekleniyor. AKP Milletvekilleri Polat Türkmen, Hamdi Uçar ve Ahmet Çolakoğlu atama karararını medyadan öğrendi. Öte yandan Tosun’un ataması Zonguldak Milli Eğitim Camiasında şaşkınlık yarattı. Şehri tanımayan, Zonguldak Milli Eğitim camiasının sorunlarına yabancı birinin bu göreve getirilmesi “Yöre milletvekillerinin acizliği. Zonguldak’ta müdür mü yoktu?” yorumlarına neden oldu.


ZONGULDAK SÜRGÜN YERİ Mİ?


Dönemin Milli Eğitim Bakanlığı Personel Genel Müdürü Hamza Aydoğdu tarafından Yalova İl Milli Eğitim Müdürü olarak atanan Ali Tosun,  Yalova’da başarısız bir yönetim sergileyince, yöre milletvekili tarafından istenmedi. Tosun, bu gelişmeler üzerine son Valiler kararnamesiyle Aksaray’a Vali olan Hamza Aydoğdu’nun da katkılarıyla AKP siyasetinin en zayıf halkası Zonguldak’a gönderildi. Halkın Sesi kamuoyu adına soruyor: Zonguldak acemi birliği mi? Zonguldak sürgün yeri mi?


ÇORUM VAKASI!


Öte yandan Zonguldak Milli Eğitim Müdürlüğü’ne yapılan atama Çorum örneğini anımsattı. Yerel siyasetin istemediği Ömer Yılmaz’ı Çorum İl Milli Eğitim Müdürü olarak atayan Milli Eğitim Bakanlığı’na tepki gösteren Çorum AKP Milletvekillerinden destek alan STK ve meslek örgütlerini karar karşısında direnerek Ömer Yılmaz’ı koltuğuna oturtmayınca atama iptal edilmişti. Bakalım bizim iktidar partisi milletvekillerimiz bu atama karşısında her zamanki gibi tepkileri duymazdan mı gelecek?