Federasyon Genel Sekreteri Songül Malkoç, federasyon Başkanı Aynur Dankaz’ın Zonguldak ve Devrekli olmasının kendileri açısından gurur verici bir durum olduğunu söyledi.

Federasyonun Genel Sekreterliğini de yapan Devrek Engelli Vatandaşlara  Yardım ve Dayanışma Derneği Başkanı Songül Malkoç Ayvalık şölenine Devrek’ten bu yıl  yedi aile ile birlikte sadece annelerin katıldığı toplam 20 kişi ve 4 yönetim kurulu üyesi ile Çaycuma ve Çaydeğirmenli ailelerle birlikte gittiklerini söyledi.

Devrek Cumhuriyet alanından Engellilerle beraber  Kilimli Belediyesi tarafından tahsis edilen otobüs ile Ayvalık’a hareket etmeden önce kısa bir açıklama bulunan Malkoç, “  Zihinsel Özürlüler Federasyonu olarak  700 kişinin katılacağı  Ayvalıktaki, engelliler şöleninde hep beraber olacağız. Ereğli’den iki,  Zonguldak,  Çaycuma ve Devrek Engelliler Derneği olmak üzere  beş tane dernek anneleri, aileleri ve çocuklarıyla beraber beş gün rahat nefes almaları açısından Ayvalık’a tatile gidiyoruz. Devrek’te bu yıl bizim için özel bir durum oldu.  Aracımıza hiçbir baba almadan sadece anneler ve çocuklarla tatil yapmak istedik.  Bizim aracımızda sadece Çaycuma Başkanımız ve  Federasyonun yönetim kurulu üyesi İsmail Gökçe ile iki engelli torun sahibi olan  Devrek Eski Mahalle Muhtarı Suat Dankaz bizimle birlikte aynı araçta olacak. Ayvalık tatilimize gitmede araç konusunda bize yardımcı olan aracını veren   Kilimli  Belediye Başkanı Ali Aslankılıç’a yine yakıt konusunda destek olan  Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı’ya ve Devrek Kaymakamımız Orhan Yalınız’a yardımlarından dolayı tüm yönetimimiz adına teşekkür ediyorum.  Eğlenceli beş gün keyifli zaman geçireceğimize inanıyoruz.  Burada engelli çocuklar ve annelerimizle beraber her türlü ihtiyacımızı Zihinsel Özürlüler Federasyonu karşılayacak.  Bu anlamda da Zihinsel Özürlüler Federasyonu olarak Balıkesir’de kalacağımız kampları bize sunan Valiliğe ve Ayvalık Kaymakamlığına da şükranlarımızı sunuyoruz” dedi.