Zonguldak Karaelmas İlkokulu Anasınıfı Öğretmeni Çiğdem Gürleyen ve Zonguldak Hüseyin Girgin İlkokulu Sınıf Öğretmeni Elif Doğanay'ın kuruculuğunda, faklı illerden 9 öğretmenin yürüttüğü "Sokağa Dönüş" projesi, büyük takdir topluyor. 

Çocuklara geleneksel sokak oyunlarını öğretmeyi amaçlayan SOKAĞA DÖNÜŞ eTwinning projesi, çocukların evlere kapandığı, telefon tablet kullanımın daha da arttığı pandemi döneminde çocuklara nefes aldırdı.

Proje hakkında bilgi veren Zonguldak Karaelmas İlkokulu Anasınıfı Öğretmeni Çiğdem Gürleyen ve Zonguldak Hüseyin Girgin İlkokulu Sınıf Öğretmeni Elif Doğanay, "Pandemi nedeniyle son 1 yıldır eve kapanan çocuklarımız için proje geliştirdik. Projemiz ülke geneline yayılmaya başladı ve bizimle birlikte farklı illerden 9 eğitimci arkadaşımız da buna destek verdi. Özellikle sokakta oynayarak sosyal ve fiziki gelişime en çok ihtiyaç duydukları dönemde çocuklarımızın eve kapanmak zorunda kalması, bizi bu çalışmaya itti. Çünkü onlar gelişim çağını sokakta oynamak yerine cep telefonu ve tablet oyunlarıyla geçirmesi ileride telafisi güç problemlere yol açması söz konusudur. Biz eğitimciler buna bir nebze engel olmak, en azından yaz döneminde onları sokak oyunlarıyla mutlu çocukluklarına döndürmek istedik. Umarız Türkiye genelinde ebeveynlerin de desteğiyle bunu başarırız. Projemize emek veren, destek olan bütün arkadaşlarımıza teşekkür ediyoruz" ifadesini kullandı.

(Haber: Abdullah Karabacak)