GMİS dün yazılı bir açıklama yayınlayarak Enerji Bakanlığı’nda ki görüşmede TSO Başkanı Metin Demir ve İl Emniyet Müdürü Osman Ak’ın hazır bulunmasını protesto etti… Demir ve Ak’ın görüşmede özelleştirme yanlısı görüş beyan ettiğine vurgu yapan sendikacılar, bundan sonraki süreçte Emniyet Müdürü ve TSO Başkanı’nın bulunduğu görüşmelere katılmayacaklarını söylediler…

 

AHLAKSIZ TEKLİF

 

Özelleştirme Dairesi Bakanlığınca, TTK Karadon Müessesesi’nin özelleştirme kapsamına alınmasının ardından GMİS Genel Merkez Yönetimi dün olağanüstü toplanarak durum değerlendirmesi yaptı. Toplantıda, Pazartesi günü Genişletilmiş Başkanlar Kurulu Toplantısı’nın yapılmasına karar alınırken, Özelleştirme politikalarına karşı eylem planı oluşturulması yönünde görüş birliğine varıldı.

SERT BİR DİLLE ELEŞTİRDİLER

GMİS tarafından toplantı sonunda yapılan yazılı açıklamada Enerji Bakanlığı’nda yapılan üst düzey görüşmede İl Emniyet Müdürü Osman Ak ve Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Metin Demir’in hazır bulunması eleştirilerek, AK ve Demir’in özelleştirmeye yönelik yaptıkları açıklamalar sert bir dille eleştirildi.

“AK VE DEMİR VARSA BİZ YOKUZ”

Demir ve Ak’ın görüşmede özelleştirme yanlısı görüş beyan ettiğine vurgu yapan GMİS yönetimi, bundan sonraki süreçte Emniyet Müdürü ve TSO Başkanı’nın bulunduğu görüşmelere katılmayacaklarını da ifade ederek, “Zonguldak Emniyet Müdürü Sayın Osman Ak’ın orada bulunmasının ve özelleştirmeyi savunur söylemlerinin son derece yanlış olduğunu burada bir kez daha ifade ediyoruz. Aynı şekilde Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Sayın Metin Demir’in de orada bulunmasının ve taraf olmasının doğru olmadığını belirtiyoruz. Bundan sonra yapılacak herhangi bir toplantıda, Bakanlık, TTK ve siyasi temsilciler dışında hiç kimseyi kabul etmeyeceğimizi de belirtiyoruz. Bundan sonra yapılacak herhangi bir toplantıda, Bakanlık, TTK ve siyasi temsilciler dışında hiç kimseyi kabul etmeyeceğimizi de belirtiyoruz” dediler.

“HALKI BİRBİRİNE DÜŞÜRMEK İSTİYORLAR”

Açıklamada, ÇATES’in kuruluş sebebinin düşük kalorili atık kömürü değerlendirmek olduğunu hatırlatan GMİS yönetimi şu ifadelere yer verdi: “Zonguldak Havzamızdaki taşkömürü, enerji santrallerinde tüketilecek bir kömür değildir. Sadece bölgemizde bulunan bu kömür koklaşabilir özelliğiyle ülkemiz demir-çelik sanayisinin ve diğer sanayinin güvencesidir. Aslında bu gerçeği tüm muhataplar biliyor ama madenlerimizi özelleştirebilmek için enerji konusunu kılıf olarak kullanmak istiyorlar. Bu sürecin sonu bu kurumun kapanmasına varacaktır. Biz; TTK, Zonguldak ve ülkemiz adına çok yanlış olan bu uygulamaya şiddetle karşı çıkıyoruz. Zonguldak Halkını birbirine düşürmek, madencileri bölmek, Sendikamızı yıpratmak isteyenlere asla izin vermeyeceğiz.”

“BASIN MENSUPLARINDAN ÖZÜR DİLİYORUZ”

Geçtiğimiz gün Karadon’da yapılan eylemde gazetecilerin madenciler tarafından darp edilmesine de değinen GMİS yönetimi, açıklamalarında basın mensuplarından özür de dileyerek, “Önceki gün Karadon’da basın emekçilerine yapılan saldırıyı doğru bulmadığımızı bir kez daha belirtiyor, basın emekçisi arkadaşlarımızdan özür diliyoruz. Bu vesileyle başta madenci arkadaşlarımız olmak üzere tüm halkımızdan, mücadelemize zarar verecek, Zonguldak’ı bölecek davranışlardan uzak durmalarını ve mücadelemize katkı sağlamalarını istiyor, sevgi ve saygılarımızı sunuyoruz” dediler.