Bakka Genel Sekreterliğine atanan Dr. Lütfi Altunsu, saha çalışmalarına başladı. Çaycuma'da Zonguldak Yöresel Ürünleri ile tescilli Aynur Abla Çaycuma Manda yoğurdu ile özdeşleşen üretici Aynur Çakar'ı işyerinde ziyaret etti. Ziyarette Bakka ekibinden Mehmet Çetinkaya, Alper Erenler, Volkan Zirek de hazır bulundu.

Aynur Abla, heyete başta manda yoğurdu ve diğer yöresel ürünler ile ilgili Zonguldak ve Türkiye'de yaptıkları çalışmaları anlattı. Genel Sekreter Dr. Lütfi Altunsu'ya alternatif ekolojik tarım ve turizmle ilgili çalışmalarını ve geldikleri nokta hakkında bilgiler verdi.

Zonguldak İli Manda Birliği ve Zonguldak-Bartın-Karabük İlleri Sosyal Yardımlaşma ve Kalkındırma Derneği Kurucu Başkanı Şenol Çakar da ziyarette hazır bulunarak bölge hakkında bilgiler aktardı. Aynur ve Şenol Çakar, Dr. Lütfi Altunsu'nun tecrübe, bilgi ve birikimlerinden bölge olarak istifade edeceklerini, katkıları ile de yapılacak yeni projeler ve kömüre alternatif iş kollarının özellikte başta kadınlar, gençler ve kırsal kesimde yaşayanlar olmak üzere fayda tesis edeciğine inandıklarını kaydetti.

Bu arada Filyos Projesi kapsamında yapılan çalışmaların bölgeye avantaj ve dezavantajlarının da konuşulduğu ziyarette, Güzelyaka ve Yakademirciler'in kirazından ikram edildi. Kirazı beğenen Bakka heyeti, bunun değerlendirilmesi içinde inceleme yapılması için not aldı.