ZTSO Başkanı Demir'den bankalara uyarı

Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası(ZTSO) Başkanı Metin Demir, Türkiye Bankalar Birliği Yönetim Kurulu’nun tavsiye kararına uymayan bankaları uyardı.

Konuyla ilgili açıklama yapan ZTSO Başkanı Demir, “İçinden geçtiğimiz bu zor dönemde gerek kamu gerekse özel sektör olarak taşın altına elimizi sokmalıyız. Türkiye ekonomisinin normalleşebilmesi için gönüllü bir işbirliği büyük önem taşımaktadır. Fakat üyelerimizden üzülerek duymaktayız ki bazı bankalar Türkiye Bankalar Birliği’nin aldığı tavsiye kararına itibar etmemektedir. Bu konuda tavrımız nettir. Üyelerimizin kredi borçlarının bu tavsiye kararında belirtilen şartlarda vadelendirilmemesi ile ilgili şikayetlerini gerekli yerlere bildirmek ve konunun takibini sağlamak Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası olarak görevimizdir. Ülke ekonomisinin toparlanma sürecinde taşın altına elini sokmayan kim olursa olsun karşımızdadır. Üyelerimizin mağduriyet yaşamaması adına konunun sıkı takipçisi olacağımızın bilinmesini istiyor ve Türkiye Bankalar Birliği Yönetim Kurulunun 08 Ekim 2018 tarihinde  almış olduğu tavsiye kararını tüm bankalarımızın sahiplenerek, üyelerimize yardımcı olmalarını bekliyoruz" dedi.

 

TAVSİYE KARARI NEYİ İÇERİYOR?

 

Türkiye Bankalar Birliği Yönetim Kurulu, 08 Ekim 2018 tarihinde Ekonomik Faaliyetin Desteklenmesine İlişkin Tavsiye Kararı almıştı. Risklerin göreli olarak düştüğü, para ve sermaye piyasalarında oynaklığın azaldığı, yurtiçi ve yurtdışı yatırımcıların beklentilerinde iyileşme başladığı ve alınan önlemlerin ekonomik faaliyetin makul bir sürede toparlanmasına destek olacağının öngörüldüğü kararda; bankalar ve diğer finansal kuruluşlara toplam nakit kredi borcu 15 milyon TL’nin altında olan işletmelerden belli şartları sağlayanlar vadesi gelen taksitleri 24 aya kadar vadelendirebileceği ifade edilmişti.