Zonguldak Çaycuma ve Çevre Köylerini Kalkındırma Derneği Başkanı Savaş Çiloğlu, Sera Bölgesi’nin yatırım programına alınması çağrısında bulundu. 

Sera bölgesinin yatırım programından çıkarılma riski üzerine sosyal medya üzerinden açıklama yapan Savaş Çiloğlu, şu çağrıyı yaptı:

“OSB SERA BÖLGESİ ve TEŞEKKÜR

Çaycuma bölgesinde büyük umutlarla beklediğimiz OSB Sera Bölgesi’nin yatırım programına alınmama riski olduğu bilgisini üzüntüyle öğrendik.

Şöyle ki;

Geçtiğimiz hafta içerisinde yerel gazetelerde çıkan haberlerden, Çaycuma’da kurulması için projesinin onaylandığı OSB Sera Bölgesi’nin yatırım programına alınmama riskinin olduğu ve konuya milletvekillerimizin sahip çıkması gerektiğini öğrenmiş bulunmaktayız.

Bu projenin önemini biliyor, yakından takip ediyoruz. Zira bu proje ile bölgemizin atılım yapacağına inanıyoruz.  Projenin hayata geçmesi ile 524 dönüm alanda binlerce kişi iş sahibi olacak ve bölge ekonomisine büyük katkı sağlanacaktır. Bu projeye bölge halkı olarak büyük umut bağladık. Umutlarımızı yitirmek istemiyoruz.

Konu ile ilgili bilgi almak için projenin mimarlarından ZTSO Başkanı Sayın Metin Demir’i arayıp kendisinden bilgi aldım. Sayın Demir proje ile ilgili bilgi vererek Zonguldak Ak Parti milletvekilleri ile Ankara'da olumlu görüşmeler yaptığını söyledi.  Daha sonra Zonguldak Ak Parti milletvekillerimizin üçünü de bilgi almak amacıyla aradım, Sayın Polat TÜRKMEN ve Sayın Hamdi UÇAR’a ulaşarak projenin akıbeti hakkında bilgi aldım.

Sayın Polat Türkmen ve Hamdi Uçar milletvekillerimiz, (3 milletvekili olarak) Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanı Sayın Naci Ağbal ile konuyu görüştüklerini belirttiler. Projenin alt yapısı için 11 milyon TL ödenek gerektiğini ifade eden vekillerimiz, Sayın Ağbal’dan projenin yatırım programına alınmasını istediklerini ve sözünü de aldıklarını beyan ettiler. Yatırımın Resmî Gazete’de yayınlanmasını beklediklerini ifade etmeleri ise yüreğimize su serpti. Üç vekilimize ve ZTSO Başkanı’na, verdikleri mücadele için teşekkür ederim.

****

BAŞARILI ÖRNEK VAR, BİZDE NEDEN OLMASIN?

Bu arada seracılık denilince başka örnekleri hatırlatmakta fayda görüyorum:

Bilinmelidir ki bölgemiz İstanbul ve Ankara’ya oldukça yakın olup alternatif tarım endüstrisi olabilecek konumdadır. Yakınımızda Bilecik örneği vardır. Orta Sakarya Vadisi olarak geçen Sakarya vadisi boyunca uzanan (mikroklima iklim özelliğine sahip) bölgede, binlerce dönümlük arazilerin sera ile kaplanması verimli neticeler göstermektedir. Bölgede üretilen sebzeler, bölgede kurulan Çaltı Hali aracılığıyla İstanbul başta olmak üzere büyük şehirlere pazarlanmakta, hatta yurtdışına ihraç edilmektedir. Yapılan sera faaliyetleri sayesinde bölge “Küçük Antalya” ismiyle anılmaktadır. Benzer girişimler Çaycuma Bölgemizde neden olmasın?” (Abdullah Karabacak)