TÜİK Zonguldak Bölge Müdürlüğünce yapılan yazılı açıklamada çeşitli sektörlerde ciro endeksleri açıklanmış bulunuyor.

Toplam ciro %25,1 arttı

Sanayi, inşaat, ticaret ve hizmet sektörleri toplamında takvim etkilerinden arındırılmış ciro endeksi, 2018 yılı Mayıs ayında bir önceki yılın aynı ayına göre %25,1 arttı. Mevsim ve takvim etkilerinden arındırılmış toplam ciro endeksi ise bir önceki aya göre %1,3 arttı.

Sanayi sektöründe ciro %30 arttı

Takvim etkilerinden arındırılmış sanayi ciro endeksi, 2018 yılı Mayıs ayında bir önceki yılın aynı ayına göre %30 arttı. Mevsim ve takvim etkilerinden arındırılmış sanayi ciro endeksi ise bir önceki aya göre %3,6 arttı.

İnşaat sektöründe ciro %42,7 arttı

Takvim etkilerinden arındırılmış inşaat ciro endeksi, 2018 yılı Mayıs ayında bir önceki yılın aynı ayına göre %42,7 arttı. Mevsim ve takvim etkilerinden arındırılmış inşaat ciro endeksi ise bir önceki aya göre %4,3 arttı.

Ticaret sektöründe ciro %19,8 arttı

Takvim etkilerinden arındırılmış ticaret ciro endeksi, 2018 yılı Mayıs ayında bir önceki yılın aynı ayına göre %19,8 arttı. Mevsim ve takvim etkilerinden arındırılmış ticaret ciro endeksi ise bir önceki aya göre %0,9 azaldı.

Hizmet sektöründe ciro %23,3 arttı

Takvim etkilerinden arındırılmış hizmet ciro endeksi, 2018 yılı Mayıs ayında bir önceki yılın aynı ayına göre %23,3 arttı. Mevsim ve takvim etkilerinden arındırılmış hizmet ciro endeksi ise bir önceki aya göre %1,6 arttı.(Haber merkezi)