Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası(ZTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Metin Demir, Oda üyesi işletmeler için "nefes kredisi" adı altında yeni bir protokol imzalandığını duyurdu. Demir, cirosu 25 milyon TL'nin altında olan işletmelerin, TSO'dan online ya da elden alacakları üyelik belgesiyle Denizbank şubesine başvurabileceklerini belirtti. 

Demir, başvuru detaylarını şöyle açıkladı: 

"TOBB’un öncülüğünde, Oda ve Borsalarımızın katkılarıylaüyelerimiz için yeni bir ‘’Nefes Kredisi’’ başlattık. Krediye ilişkin protokol 27 Nisan 2020 tarihinde Kredi Garanti Fonu, Denizbank ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğimiz arasında imzalanmıştır.

 

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğimiz ile 365 oda ve borsanın tüm kaynaklarının biraraya getirilmesiyle oluşturalan Nefes Kredisi’nde, üyelerimiz 2020 yılı sonuna kadar ana para ve faiz ödemeyeceklerdir. Geri ödemeler yıllık brüt %7,5 faiz oranı ile 2021 yılında aylık olarak 12 eşit taksitle yapılacaktır.Daha fazla üyemizin istifade edebilmesi için kredi’de üst limit 50 bin Tl. olarak belirlenmiştir.Kredinin %80’i Hazine destekli KGF kefaleti kapsamında olacaktır.

 

İlimizdeki uygulamanın detaylarını görüşmek üzere Denizbank Zonguldak Şube Müdürümüz Serdar Sayıner ile bir toplantı gerçekleştirdik. Kendileri üyelerimizin iş ve işlemlerini kolaylaştırmak ve hızlandırmak amacıyla mesai saatlerini 09.00-17.00 olarak revize edeceklerini, bu süreci Odamız ile iletişim halinde yürüteceklerini ifade etmişlerdir. Yaptıkları işbirliği ve kolaylaştırıcı yaklaşımlarından dolayı Zonguldak Denizbank Şube Müdürümüz Serdar Sayıner’e,Denizbank Genel Müdürümüz Hakan Ateş’e,Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğimiz Başkanı M. RifatHisarcıklıoğlu’na çok teşekkür ediyorum.

 

TOBB Nefes Kredisi bugün itibariyle başlıyor. Cirosu 25 milyon TL’nin altında olan küçük işletmelerimiz bugünden itibaren Odamızdan alacakları üyelik belgesi ile Denizbank şubesine başvurabilecekler. Üyelerimizin üyelik belgesini bizzat odamıza gelerek alması da gerekmiyor. Dileyen üyelerimiz üyelik belgesini internet üzerinden https://www.ztso.org.tr/  alabileceklerdir.

 

Tüm dünyanın mücadele ettiği covid-19 salgınının ticari hayata etkilerini asgariye indirmek içinTürkiye Odalar ve Borsalar Birliğimizin öncülüğünde çalışıyoruz. Bugüne kadar üyelerimizin taleplerinin takipçisi olduk. Bugün de üyelerimizin finansman ihtiyacına katkı sağlayacak Nefes Kredisi ile üyelerimizin yanındayız" (Haber Merkezi)