GMİS Karadon Şube Kongresi’ne tek listeyle gidildi...

Demirci: “İnşallah kısa sürede yeni kardeşlerimiz iş başı yapacak”

GMİS Karadon Şubesi 11’inci Olağan Genel Kurulu, GMİS Şemsi Denizer Salonu’nda yapıldı. Kongrede seçime tek listeyle gidildi.

Genel Kurulun Divan Başkanlığını yapan GMİS Genel Başkanı Ahmet Demirci, yaptığı konuşmada, “11. Genel Kurulun sendika camiamıza maden işçilerine işçi sınıfı adına hayırlı olmasını temenni ediyorum. 4 - 8 Ocak 1991 yılında gerçekleşen büyük yürüyüşün 28 yıl dönümündeyiz. Bugün hak ve demokrasi mücadelemizin en güzel günlerinden birisi Zonguldak’taki mücadelenin Türkiye sınırlarını açtığı bir gün emeği ve katkısı olan herkesi başta efsane başkanımız Şemsi Denizer’i şükranla anıyorum. Aynı kararlılıkla işimize, aşımıza sahip çıkacağız. Genel maden işçileri sendikasının örgütlü olduğu tüm işyerlerinde tüm üyelerimizin katılımıyla ve tarihimize yakışır bir olgunlukla şube delege seçimlerimizi tamamladık. Bugün burada şube genel kurullarımızın ilkini yapıyoruz. 26 Ocak 2019 tarihinde Kozlu şubemizin genel kurulunu yaptıktan sonra genel merkez genel kurulunu belirleyecek ve bu dönemi hayırlısı ile atlatacağız.” dedi.

“İNŞALLAH KISA SÜREDE YENİ KARDEŞLERİMİZ İŞ BAŞI YAPACAK”

4 yıllık süreçte “Çok şükür kazanımlarımızı koruduk ve yeni kazanımlar elde ettik” ifadesini kullanan Demirci, TTK’ya işçi alımı konusuna da değindi.

Demirci, şunları söyledi:

“Yeni örgütlendiğimiz işyerlerindeki arkadaşlarımız işten atıldı ve bu dönemde TTK’da çok sayıda arkadaşımız emekli oldu ve üye sayımız maalesef azaldı. Bir yandan örgütlenme çalışmalarımızı sürdürürken diğer yandan TTK ve MTA’ya işçi alınması için girişimlerimizi sürdürdük. Özellikle seçim döneminde genel merkez yönetimi olarak her ortamda düşüncelerimizi kamuoyuna anlattık. Cumhurbaşkanımız TTK’ya bin 500 işçi alınacağını açıkladı. Zonguldak Milletvekillerimiz ve TTK Genel Müdürümüz konuyu çok yakından takip ediyorlar. İnşallah kısa süre içerisinde yeni kardeşlerimiz iş başı yapacak. Bu dönem TTK’da 2 asgari ücret, 2 gün tatil gruplu arkadaşların daimiye geçmesi ve gruplu arkadaşların kömür hakları gibi önemli kazanımlarımız oldu. Toplu iş sözleşmelerimizde toplu artışlar oldu. Katkısı olan tüm arkadaşlara çok teşekkür ediyorum"

Kendisine destek veren herkese teşekkür eden GMİS Karadon Şube Başkanı Kemalettin Karataş ise şunları söyledi:

"Kurumun ciddi sorunları var. 1500 yeni arkadaşımızın işbaşı yapması bize moral - motivasyon sağlayacak. Ancak yeterli olmayacak. TTK’nın kendi ayakları üzerinde durabilmesi için hazırlıkların sürdürülmesi ve norm kadronun yakalanması gerekiyor. İşimize, aşımıza sahip çıkabilmek için her zaman birliğe beraberliğe ve dayanışmaya ihtiyacımız var. Şube ve Genel Merkez Kongrelerimiz bize güç katacaktır. Kongrelerden sonra tek yürek, tek ses olacak ve mücadeleye hazırlanacağız”  

TEK LİSTE

Kongrede konuşmaların ardından yapılan seçimlere tek listeyle gidildi.  Buna göre GMİS Karadon Şube Başkanlığına Kemalettin Karataş, Şube Sekreterliği’ne Korhan Boz, Şube Mali Sekreterliğine Bülent Kılıç, Şube Teşkilat Sekreterliğine Tevfik İncebacak aday oldu. (Haber Merkezi)