Zonguldak Tüketici Hakları Derneği Başkanı Ali Topaloğlu, ekmeğe yapılan zamma tepki gösterdi.

Topaloğlu, tüm gıda ürünlerinden sonra ekmeğe de yüzde 33 zam yapıldığını belirterek, "Tüketicilerimizin gözü aydın! Vatandaşın gıdasına el koyanlar şimdi de ekmeğine göz koydu" ifadesini kullandı.







Topaloğlu, şunları söyledi:

"Esnaf Odaları Başkanı Tüketicilere Müjdeli Haber vererek , Ekmek gramajını %10 artırarak ekmek fiyatını 1.5 TL'den 2 TL'ye çıkardıklarını söylemiştir. Ekmeğe %33 Yapılmıştır.

Ekmeğin gramajını artırdık diyerek vatandaş kandırılmaktadır. Biz biliyoruz ki kısa bir süre sonra sessiz sedasız ekmek gramajı küçülecek yine aynı gramajdan satılacaktır. Yanı ekmeğe gramaj küçülterek gizli zam yapılacaktır. Biz bu filmi çok gördük.

İktidarın fiyatları düşürme söylemlerinin de ne kadar anlamsız olduğu da bu şekilde ortaya çıkmış oldu. Dövizin düşmesine rağmen fiyatların artırılması gerçekten anlaşılır değildir. Aslında biz Tüketiciler fiyatların düşmesini beklerken vatandaşın Temel Tüketime ulaşmasının kolaylaşmasını beklerken. Ekmeğe zam yapılaması kabul edilemez bir durumdur.

Bu zam derhal geri alınmalıdır. Umarız, Sayın Vali bu duruma müdahale eder, Zammın uygulamasını iptal eder. Biz Tüketici örgütü olarak konunun takipçisi olacağız" (Haber Merkezi)