OYAK Maden Metalürji Grubu bünyesinde bulunan Ereğli Demir Çelik Fabrikaları (Erdemir), iletişim endüstrisinin en prestijli ödül   programlarından biri olan Felis Ödülleri’nden iki ödülle döndü.

MediaCat dergisi tarafından bu sene 13’üncüsü düzenlenen Felis Ödüllerinin kazananları belli oldu. Bu yıl 3 binden fazla başvuru arasından seçilen projelerin ödüllendirildiği gecede Erdemir, Sürdürülebilirlik ve Sosyal Sorumluluk/Finans-Ekonomi kategorilerinde ‘‘Tarlalar Sürülsün Gelenek Sürsün’’ projesiyle tüm rakiplerini geride bırakarak iki ödülün sahibi oldu.

OYAK Maden Metalürji Grubu bünyesinde bulunan Ereğli Demir Çelik Fabrikaları, sadece Karedeniz Ereğli’de yetişen ve özel bir çilek türü olan fakat yok olmaya yüz tutan Osmanlı çileğini korumak için Tarlalar Sürülsün Gelenek Sürsün projesini hayata geçirdi. Osmanlı çileğinin üretimini artırma, yetiştiriciliğini teşvik etme, bölgedeki biyoçeşitliliğe ve türün korunmasına katkı sağlama hedeflerine sahip proje sayesinde toprağa küsen çiftçi yeniden tarlaya döndü ve tarihi Osmanlı çileğinin üretiminde önemli bir artış sağlandı.

 

OYAK MADEN METALÜRJİ GRUBU

OYAK Maden Metalürji Grubu; bünyesindeki 8 şirketiyle, Türkiye’nin en büyük entegre çelik üreticisidir. 2016 yılı ham çelik üretimine göre AB-28’e üye ülkelerin üreticileri arasında 3. sıradadır.

Grubun bünyesindeki şirketler; yassı çelik ve levha üreticisi Erdemir, yassı ve uzun çelik sektöründe hizmet veren İsdemir, Sivas ve Malatya'da maden sahaları bulunan Erdemir Maden, Romanya'da elektrik motoru üretimi için gerekli olan silisli çeliği üreten Erdemir Romanya, Grup şirketlerine mühendislik yönetimi hizmeti veren Erdemir Mühendislik, sektörün ebatlanmış yassı çelik ihtiyacını karşılayan Erdemir Çelik Servis Merkezi, Asya-Pasifik Bölgesi’nde faaliyetleri yürüten Erdemir Asia Pacific ve İsdemir Linde Gaz Ortaklığı A.Ş.’dir.

OYAK Maden Metalürji Grubu tüm ürün gamı ile otomotiv, beyaz eşya, gemi, boru, makine imalat, tarım ve ziraat aletleri, ısı sanayi, genel yapı, savunma ve ambalaj sanayisi gibi birçok sektöre hizmet veren şirketler grubudur.

Grup şirketlerinden Erdemir, Türk çelik sektöründeki Bilim Teknoloji ve Sanayi Bakanlığı onaylı ilk Ar-Ge Merkezi’ne sahiptir. OYAK Maden Metalürji Grubu toplam varlıkları bakımından Türkiye’nin en büyük sanayi şirketlerinden olup, 12 bine yakın çalışanıyla ülkemizin en büyük işverenleri arasındadır.(Haber merkezi)