Türkiye’nin en büyük ve tek entegre yassı çelik üreticisi ERDEMİR Grubu, 2014 yılı ilk 9 aylık finansal sonuçlarını açıkladı.

Türkiye ekonomisine katma değer sağlayacak ürünlerin üretilmesi ve belirlenen ekonomik hedefe ulaşılmasında üstlendiği misyonu her geçen gün güçlendirerek sürdürmeye devam eden ERDEMİR Grubu, 2014 yılının ilk dokuz ayına ilişkin finansal sonuçlarını açıkladı. Türkiye’nin en büyük ve tek entegre yassı çelik üreticisi ERDEMİR Grubu yılın ilk 9 ayında 6,1 milyon ton nihai mamul satış miktarı gerçekleştirirken, yassı çelik satış miktarını geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 12 artırarak, 5,2 milyon tona yükseltti. Yılın ilk 9 ayında ERDEMİR Grubu’nun net kârı, önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 36 artırarak 1.214 milyon TL (562 milyon USD) oldu.

Ocak-Eylül dönemi finansal sonuçları ile ilgili değerlendirme yapan ERDEMİR Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ali Pandır, üretimde verimlilik artışına odaklandıklarına, kapasite kullanım oranı en yüksek firmalardan biri olarak, karlılığın konjonktüre bağlı olduğuna, ürün fiyatlarında iniş ve çıkışlar yaşanabileceğine ancak değişmeyen unsurların ölçek ve çeviklik olduğuna, tüm tesislerin kendi arasında paslaşarak, ellerindeki tüm imalat fleksibilitesini kullandıklarına dikkat çekti.

Toplam varlıkları bakımından Türkiye’nin en büyük sanayi şirketlerinden biri olan ERDEMİR Grubu’nun “Dünya klasında şirket olmak” yolunda faaliyetlerine devam ettiğini belirten Ali Pandır, Kanada’dan Singapur’a her geçen gün satış ağını genişlettiklerini dile getirdi.

ERDEMİR Yönetim Kurulu Başkanı Ali Pandır, ülke sanayisi ve ekonomimize sağladığı katma değerin sürdürülebilir olması için dünya ve Türkiye’deki sektörel gelişmeleri yakından takip ettiklerini belirterek şöyle konuştu: "Müşterilerimizin ihtiyaçlarına en iyi şekilde cevap verebilmek adına istenen ölçülerde teslimat yeteneklerimizi ve ürün gamımızı genişletiyoruz. Ülke ekonomimizin kalkınmasında aktif rol oynamakla birlikte yerli üretim sanayimizin güçlenmesini destekliyoruz.”

ERDEMİR, ÇELİK SEKTÖRÜNÜN İLK AR-GE MERKEZİNİ KURDU

ERDEMİR’de Ar-Ge ve inovasyon konusunda büyük bir hamle yaparak, çelik sektörünün ilk Ar-Ge merkezini kurduklarını belirten Ali Pandır, sözlerini şöyle sürdürdü: “Ar-Ge, benim için başkasının yaptığını yapmak değil, ileriye dönük araştırma yapmak demek. Türk çelik sektöründe Ar-Ge Merkezi yok. Sektörde ilk Ar-Ge Merkezi’ni kurmanın gurur ve mutluluğunu yaşıyoruz. Türk sanayisinin ana tedarikçilerinden olan ERDEMİR Grubu, Ar-Ge Merkezi’nde yüksek katma değerli yeni ürünleri uygun maliyetlerde üretecek ve hammadde maliyetlerini düşürecek.”

ERDEMİR Grubu’nun Ar-Ge alanında attığı adımlarla küresel düzeyde zorlu bir rekabetin hüküm sürdüğü çelik sektöründe fark yaratmayı hedeflediklerini belirten ERDEMİR Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ali Pandır, “Kapasite kullanım oranımızı değiştirmeden katma değeri daha yüksek ürünler yapmaya odaklanacağız” dedi.

ERDEMİR GRUBU 2014 İLK 9 AYLIK FİNANSAL SONUÇLARI

2014 yılının ilk 9 ayında sıvı çelik üretimi, 6,4 milyon ton olarak gerçekleşti. 2014 yılının ilk 9 ayında nihai mamul üretimi 6,0 milyon ton olarak gerçekleşti. Ocak-Eylül dönemi nihai mamul satış miktarı 6,1 milyon ton oldu. Satışların yüzde 86’sı yassı, yüzde 14’ü uzun ürün olarak gerçekleşti. Toplam satış gelirleri 8,6 milyar TL (4,0 milyar USD) olarak gerçekleşirken, Grubun 2014 yılı ilk 9 ayında net dönem kârı ise yüzde 36 büyümeyle 1.214 milyon TL (562 milyon USD) oldu.