Zonguldak’ın Kozlu ilçesinde yatırımlarını sürdüren Geredeli İnşaat’ın sahibi Şahin Yalçın, son yaşanan olaylara rağmen inadına yatırıma devam ettiklerini ifade etti.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yatırımlara devam edilmesi yönündeki açıklamalarının ardından yeni projelere imza attıklarını ifade eden Yalçın, “Biz inadına demokrasi inadına yatırım diyoruz. Yatırımlarımız tüm hızıyla devam ediyor. Şu anda görünen projeye 8 milyon 400 bin TL para harcadık. Son yaşanan olaylardan sonra Cumhurbaşkanımızın yatırımlara devam demesiyle birlikte biz de Cumhurbaşkanımızdan güç aldık. Biz ülkemize ve vatandaşlarımıza güveniyoruz. Yatırımlarımıza tüm hızımızla devam ediyoruz. Yeni projelere imza atıyoruz bu güvenin unsuru” diye konuştu.
“Üç ayrı bölgede şantiye kurduk”
Bölgenin en güçlü inşaat firmalarından biri olduklarını ifade eden Şahin Yalçın, yeni projeler hakkında bilgiler vererek yakında tamamlanacak akıllı binaların bulunduğu Trio Towers ile Zonguldak’ta çığır açacaklarını söyledi. Bölgede üç ayrı noktada şantiye kurduklarını ifade eden Yalçın, “Şunda 3 noktada inşaatımız var. Bölgenin en büyük şantiyesi Trio Towers; tıp fakültesi hastanesinin orada yine bir şantiyemiz var. 1+1, 2+1, 3+1 konutlarımız var. Birde Fatih Sitesi Mahallesi’nde okulların olduğu bölgede 100 konutluk bir inşaata başlıyoruz. Bayramdan sonra orada yıkıma gireceğiz” dedi.
“3 yıl içinde akıllı binalarımızı bitireceğiz”
Zonguldak’ta bulunmayan son teknoloji ile yapılan akıllı binaların üç yıl içinde biteceğini ifade eden Yalçın, şöyle dedi:
“2012 yılında burada bir heyelan meydana gelmişti. O heyelan vesilesi ile biz burayı aldık. 2012 yılının üçüncü ayında duvar imalatlarına başladık. 168 metre boyunda 28 metre derinliğinde bir duvar çektik. 2014 yılında inşaatın ruhsatını aldık. 2015 yılının ilk aylarında Kozlu planlarının mahkeme kararıyla iptal edilmesiyle birlikte inşaatlarımız mühürlenmişti. Kozlu Belediyesi’nin revizyon planları bittikten sonra ruhsatımızı aldık. Şu anda inşaatlarımıza devam ediyoruz. Bu yılın başında ruhsatımızı aldık 13 ay şantiyemiz mühürlüydü. Şu anda inşaatımız devam ediyor. Bu trio projemizi 2019 yılında üyelerimize ve satın alacak arkadaşlarımıza teslim edeceğiz. 3 yıl gibi bir süremiz var şu anda bu süre içerisinde 210 daireyi Zonguldak’ta olmayan akıllı binaları en son teknoloji ile düzenleyip teslim edeceğiz. Projede binanın içerisinde çocuk parkı, mescit, toplantı salonu, çocuklar için müzik odaları bulunuyor. 2+1, 3+1 ve 4+1 olarak hazırlıyoruz.”