Mevsim ve takvim etkisinden arındırılmış toplanan inek sütü miktarı Haziran ayında bir önceki aya göre %0,7 arttı


Mevsim ve takvim etkisinden arındırılmış seriye göre; ticari süt işletmeleri tarafından üretilen içme sütü miktarı 2014 yılı Haziran ayında bir önceki aya göre %6,8 artış, inek peyniri üretimi %7,6 artış, koyun, keçi, manda ve karışık sütlerden elde edilen peynir çeşitleri ise %8,4 azalış gösterdi.

Mevsim ve takvim etkisinden arındırılmış seriye göre, 2014 yılı Haziran ayında yoğurt üretimi bir önceki aya göre %2,4 artış, ayran üretimi ise bir önceki aya göre %0,1 artış gösterdi.

 

Takvim etkisinden arındırılmış toplanan inek sütü miktarı Haziran ayında bir önceki yılın aynı ayına göre %10,8 arttı

Takvim etkisinden arındırılmış seriye göre; ticari süt işletmeleri tarafından üretilen içme sütü miktarı 2014 yılı Haziran ayında bir önceki yılın aynı ayına göre %17,9 artış, inek peyniri üretimi %7,3 artış, koyun, keçi, manda ve karışık sütlerden elde edilen peynir çeşitleri ise %6,1 artış gösterdi. 
 

Takvim etkisinden arındırılmış seriye göre; yoğurt üretimi 2014 yılı Haziran ayında bir önceki yılın aynı ayına göre %2,4 artış, ayran üretimi ise bir önceki yılın aynı ayına göre %3,9 azalış gösterdi.

 

Mevsim ve takvim etkisinden arındırılmış yumurta üretim miktarı bir önceki aya göre %0,5 azaldı

Mevsim ve takvim etkisinden arındırılmış seriye göre; kesilen tavuk sayısı bir önceki aya göre %1,3 tavuk eti üretimi ise %0,1 arttı.

Mevsim ve takvim etkisinden arındırılmış seriye göre; kesilen hindi sayısı bir önceki aya göre %0,6 azalırken hindi eti üretimi ise %3,4 arttı.

Takvim etkisinden arındırılmış yumurta üretim miktarı bir önceki yılın aynı ayına göre %1,8 arttı

Takvim etkisinden arındırılmış seriye göre; kesilen tavuk sayısı bir önceki yılın aynı ayına göre %4,7 tavuk eti üretimi ise %6,4 arttı.

Takvim etkisinden arındırılmış seriye göre; kesilen hindi sayısı bir önceki yılın aynı ayına göre %10,2 hindi eti üretimi ise %32 arttı.
Toplam kırmızı et üretimi II.Çeyrek döneminde 218 432 ton olarak tahmin edildi

Toplam kırmızı et üretimi bir önceki döneme göre %18,1, bir önceki yılın aynı dönemine göre %2,6 oranında arttı. 

Sığır eti üretimi 189 848 ton olarak tahmin edildi

Sığır eti üretimi bir önceki döneme göre %15,8, bir önceki yılın aynı dönemine göre %1,2 oranında arttı.

Koyun eti üretimi 23 451 ton olarak tahmin edildi

Koyun eti üretimi bir önceki döneme göre %35, bir önceki yılın aynı dönemine göre %6,8 oranında arttı.