Ekonomi:
ET ÜRETİMİ ARTIYOR
Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), yılın üçüncü çeyreğine (temmuz-eylül) ilişkin kırmızı et üretim istatistiklerini açıkladı. Türkiye'nin toplam kırmızı et üretimi, yüzde 30,5 artarak 443 bin 14 ton olarak gerçekleşti.

Toplam kırmızı et üretimi kurban bayramının gerçekleştiği III. çeyrekte bir önceki çeyreğe göre %73,4, bir önceki yılın aynı çeyreğine göre %30,5 oranında arttı. Toplam kırmızı et üretimi içinde sadece kesimhanelerde üretilen kırmızı et miktarı ise 180 bin 759 ton olarak gerçekleşti.
 

Sığır eti üretimi 398 bin 24 ton olarak tahmin edildi
 

Sığır eti üretimi bir önceki çeyreğe göre %77,9, bir önceki yılın aynı çeyreğine göre %29,8 oranında arttı.
 

Koyun eti üretimi 34 bin 726 ton olarak tahmin edildi
 

Koyun eti üretimi bir önceki çeyreğe göre %13,5, bir önceki yılın aynı çeyreğine göre %21,7 oranında arttı. (Haber merkezi)

 

Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Misafir Avatar
Alkan Kurt 1 ay önce

TÜİK bizlen eglenir

banner228

KAMU ÇALIŞANLARININ BELİ BÜKÜLDÜ...

Haberi Oku