Zonguldak İl Koordinasyon Kurulu 4. dönem toplantısında Filyos projesiyle ilgili açıklama yapan Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Ulaştırma Altyapı 13. Bölge Müdür Vekili Erdem Öncebe, Filyos projesi için önemli olan liman inşaatının yüzde 65'inin tamamlandığını kaydetti.

Zonguldak Vali Yardımcısı Ömer Bedrettin Sağsöz başkanlığında yapılan toplantıya, Vali yardımcısı Hüseyin Ergi, Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, ilçe belediye başkanları, belde belediye başkanları, kamu kurum ve kuruluşlarının bölge ve il temsilcileri katıldı.

Toplantıya katılan Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Ulaştırma Altyapı 13. Bölge Müdür Vekili Erdem Öncebe, kurul üyelerini Filyos limanı hakkında bilgilendirdi. Liman inşaatının yüzde 65’inin tamamlandığını dile getiren Öncebe, şunları söyledi:

"Rıhtım inşaatlarının çalışmalarına başladık. Ana mendili tamamlamaya çalışıyoruz. Şu anda 1300 metrelerdeyiz. 1500’leri bulma hedefimiz var. İnşaat demir yolu ve kara yolları bağlantısı İle ilgili genel müdürümüzle görüşmeleri yaptık. Proje çalışması son aşamaya gelmektedir. Liman inşaatında 7/24 çalışmalar devam ediyor."