Türk siyasi tarihine 'gerçekleşmeyen hayal' olarak geçen Filyos Projesi'nde yeni gelişmeler yaşanıyor...
Kamuoyundan sır gibi saklanan toplantıda Filyos Limanı’na ikinci bir ERDEMİR kurmaya hazırlanan firmanın teklifi görüşüldü...

Geçtiğimiz hafta Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’ın başkanlığında yapılan ve Zonguldak-Bartın-Karabük Valilileri ile milletvekillerinin katıldığı toplantının detaylarına Halkın Sesi ulaştı. Bakan Varank’ın “Kesinlikle kamuoyuyla isim paylaşmayın” dediği dev yatırımın bir demir-çelik fabrikası olduğu ve ERDEMİR gibi sac üreteceği öğrenildi. Vali ve Milletvekillerinin sır gibi sakladığı fabrika Filyos Limanı’nın deniz tarafında çok büyük bir sahaya kurulacak. Filyos’a yatırım yapmayı düşünen firmanın Marmara Ereğlisi’nde demir-çelik fabrikası, liman ve haddanesi olan Kaptan Demirçelik olduğu öne sürüldü. Öte yandan Filyos Projesi’nde yatırım yapmak isteyen 2 firma daha olduğu belirtiliyor.

5-10 BİN KİŞİ İSTİHDAM EDİLECEK

AKP Zonguldak Milletvekili Hamdi Uçar, radyo programcısı Ömer Tekcan’a yaptığı açıklamada, “ Ticaret ve Sanayi Bakanımız Mustafa Varank ile görüşmemizde Filyos konusuna ağırlık verdik. Filyos’un bir an önce alt yapısının ve yer tahsisinin yapılması gerektiğine vurgu yaptık. Sayın bakanımız da bizlere bir kaç büyük firmanın Filyos’a talip olduğunu söyledi. Özellikle Erdemir gibi Kardemir gibi büyük bir firmanın Filyos’a yatırım yapmak istediğini belirtti. Sadece o firmanın bile 5 bin istihdam yapacağından bahsetti. Yani, büyük firmalar yatırım yapmaya geldikçe yer tahsisinin ve alt yapı çalışması yapılacağının altını çizdi. Uluslararası büyük firmaların Filyos’a talip olması memnuniyet verici” dedi.