Alaplı’da fındık tüccarlığı yapan Mehmet Koçak, fındık fiyatının Alaplı serbest piyasasında yeniden yükselme eğilimine geçtiğini söyledi.
Koçak, fiyatların artmasıyla stokta fındık olan üretici ve tüccarın ekonomik yönden rahatladığını belirtti. Fındık fiyatlarının bu günlerde 13 liradan aldıklarını söyleyen Koçak, şöyle konuştu:
“Fındık fiyatları şu anda üreticiler tarafından olumlu karşılanıyor. Arz ve piyasanın talebine göre şu anda fındık fiyatları yükselme eğiliminde olduğunu görüyoruz. Paraya ihtiyacı olmayan üreticiler şu anda elinde fındığını bekletiyor. bugün itibariyle fındığın kilo fiyatı 13 liranın üzerine kadar çıktı. Fiyatların çıkması elinde fındık olan tüccarı ve üreticiyi rahatlattı."
Piyasada fındığa ciddi bir talep olduğunu söyleyen Koçak, “4 gün içerisinde 100 kuruşluk artış olduğunu görüyoruz, Fındık fiyatlarını günlük takip edemiyoruz, adeta uçuyor denilebilir. Bu hızla devam ederse birkaç ay içerisinde fiyat 18 lira düzeyini bulacaktır. Şu anda fındığa ciddi bir talep var. Bu talepte karşılanmadığı için fiyatlar yükseliyor. Üretici istediği fiyatı şu anda yakaladı ve bunu iyi şekilde değerlendiriyor. Fındık fiyatlarının bu kadar yükselmesine 2014 yılında yaşadığımız don olayı neden olmuştur. 2015 yılı fındık hasadıyla birlikte fiyatlar 13 lira ile 18 lira arasında oynayacaktır” diye konuştu.