Çin’e fındık ihracatının artmaya başlaması ile birlikte, ihracatçı firmalarda buna katkı sağlamak için çaba gösteriyorlar.

Çin’in Şangay kentinde düzenlenen fuar organizasyonuna katılan Ordulu firmalar, hem tanıtım yaptılar, hem de ikili görüşmelerle Türk fındığına olan talebi arttırmaya çalıştılar.

Fuara Karımex, Dost Fındık, Şenocak ve Altaş firmaları katılırken, açtıkları stantlardaki fındık ve mamullerine Çinlilerin gösterdiği ilgi de dikkati çekti.

Karımex Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Albayrak, Türk fındığı için Çin’in gelecek açısından çok önemli bir Pazar olduğuna dikkat çekerek, “Bu ülkeye olan ihracatımız her geçen yıl artıyor. Her Çinliye Bir Fındık sloganı ile yıllar önce başlatılan bu çalışmaların meyveleri almaya başladık. Ancak bu artışı istikrarlı bir hale getirmek için dünyanın en fazla nüfusuna sahip bu ülkede tanıtımlarımızı da o oranda yükseltmeliyiz. Şangay’daki fuarda ziyaretçilerin gösterdiği ilgi umut verici. İhracatçılarımız bu konuda üzerine düşeni fazlası ile yerine getiriyorlar” dedi.