Zonguldak İŞKUR İl Müdürü Gönül Demirsu, işçi alımı konusunda hazırlıklara başladıklarını belirtti.

2018 yılını değerlendirdiği basın toplantısında gazetecilerle bir araya gelen Zonguldak İŞKUR İl Müdürü Gönül Demirsu, TTK’ya alınacak 1500 işçinin alımı konusunda açıklamalarda bulundu.

Demirsu, şu anda Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın çalışmasını tamamlamasıyla başlayacak taleplerin alınması doğrultusunda işçi alımı için başvuruların hemen başlatılacağını kaydetti.

İşçi alımı konusunda hazırlıkları yaptıklarını belirten Demirsu, “Hazine ve Maliye Bakanlığı’ndan bildiğiniz gibi onay çıktı. TTK tarafından alt yapısı hazırlanıyor. İş başvurularını yönetmeliğimiz gereği biz alacağız. Hazırlıklarımızı yapıyoruz. İnşallah 5 günde başvurularımızı alacağız. İlanın açılması konusunda kurumumuza talepte bulunulması halinde akabinde başvuruları alacağız. Yoğunluk olacağının farkındayız. Nöbetleşe çalışarak hiçbir insanımızın başvuru yapamaması konusu söz olmaksızın bütün başvuruları alacağız” dedi.

İŞÇİ ALIMI MÜLAKATLA MI KURA USULÜ MÜ?

Demirsu, alımların “Mülakatla mı kura usulüyle mi“ yapılacağı sorusuna ise şu cevabı verdi:

“Biz sadece başvuru aşamasında olacağız. Sonraki süreç tamamen TTK Genel Müdürlüğü bünyesinde işleyecek. Daha sonra ise noter çekimleri gerçekleşecek. 1500 kişi kura ile yedekleri de çekilerek yapılabilir. Ya da 1500 kişi için 6 bin kişilik kura çekilip kuranın ardından mülakat gerçekleştirilebilir”