Hattat Enerji ve Madencilik A.Ş. Amasra İşletmesi’nde çalışan işçileri ilgilendiren, 01 Ocak 2019 ile 31 Aralık 2020 tarihleri arasını kapsayacak ve Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) ile Hattat A.Ş. arasında sürdürülecek olan 4. Dönem Toplu İş Sözleşmesi görüşmeleri 4 Nisan 2019 tarihinde Zonguldak’ta GMİS Genel Merkezi’nde yapılan açılış oturumuyla başladı.

Hattat A.Ş. 4’üncü Dönem TİS açılış oturumuna; GMİS Genel Başkanı Hakan Yeşil, Genel Başkan Yardımcısı İsa Mutlu, Genel Sekreter Hüseyin Kolçak, Genel Mali Sekreter Volkan Yıldız, Genel Teşkilatlandırma ve Eğitim Sekreteri Tayfun Demir, Hattat Holding Yönetim Kurulu Üyesi Halil Beyanal, GMİS’e bağlı Amasra Şube Başkanı Ertan Kaya ve Şube Yöneticileri,  Hattat Holding Yetkilileri ile GMİS TİS Komisyonu Üyeleri katıldı.

Toplantı öncesinde bir konuşma yapan GMİS Genel Başkanı Hakan Yeşil şunları söyledi;

            “Değerli arkadaşlarım,

Hattat Enerji ve Maden Şirketi ile Sendikamız arasındaki 4’üncü Dönem Toplu İş Sözleşmesi görüşmelerine başlamanın mutluluğunu yaşıyoruz.

Geride kalan 3 sözleşmenin hepimize tecrübeler kazandırdığına inanıyorum.

Bugün burada Sendikamızın yeni Genel Başkanı olarak bulunuyorum.

Aynı zamanda İsa Başkanımız hariç diğer Yönetim Kurulu arkadaşlarımız da ilk kez sözleşme görüşmelerine katılıyorlar.

Amasra Şube Başkanımız ve Şube Yönetim Kurulu arkadaşlarımızın tecrübeleri de bize yol gösterecektir.

Biz Hattat Enerji ve Maden Şirketi ile yeni bir dönemin başlamasını ve daha samimi, daha yakın ilişkilerin kurulmasını istiyoruz.

Birbirimizin gücüne güç katalım istiyoruz.

Ülke ekonomisine daha fazla katkı verelim, daha fazla arkadaşımız çalışsın, daha verimli çalışalım, şirket daha fazla yatırım yapabilsin ve çalışanlar daha mutlu olsun istiyoruz.

Bu duygularla 4’üncü Dönem Toplu İş Sözleşmemizin en kısa zamanda masa başında bitirilmesini diliyoruz. Hepimize hayırlı olsun”.

Hattat Holding Yönetim Kurulu Üyesi Halil Beyanal ise şunları söyledi;

“Dördüncü dönem toplu iş sözleşmesinin ilk görüşmesini yapıyoruz. Hayırlara vesile olmasını diliyorum.

Daha önceki üç toplu sözleşme de önemli bir sorun yaratmadan, karşılıklı anlayış içinde götürüldü.

Sendikalaşma tarafımızdan önerildi. Karşımızda bilinçli, ülkenin en büyük grubunu Sendika olarak yönetmiş bir muhatap bulmanın bize de yararı olacaktır diye düşünmüştük. İşveren olarak bugüne kadar bir şikayetimiz olmadı. İnşallah önümüzdeki dönemlerde de böyle gider.

Şirket olarak içinde bulunduğumuz dönem ülkenin içinde bulunduğu dönem gibi.

Amasra’da işletmeyi, bakım ve hayatiyetini devam ettirecek kadar en az kadroyla muhafaza etmeye çalışıyoruz. Kapatmayı kesinlikle düşünmüyoruz.

Finans ile ilgili önemli adımlar attık. İleriye dönük güzel alametler var. Birkaç ay içinde toparlanacağını ümit ediyoruz.

Şuanda 98 mavi yakalı, 60 beyaz yakalı personelimiz işletmede üretim olmadan, yatırım olmadan çalışıyor. İnşallah kömürü çıkarınca mali yönden daha rahat görüşmeler yaparız” dedi.

Konuşmaların ardından Toplu İş Sözlemesi’nin maddeleri üzerinde görüşmelere geçildi.

HATTAT A.Ş. 4. DÖNEM TİS, 65 MADDEDEN OLUŞUYOR

Hattat Enerji ve Madencilik A.Ş. ile GMİS arasında sürdürülen 4’üncü Dönem Toplu İş Sözleşmesi 65 asıl, 5 Ek maddeden oluşuyor.

İlk oturumda 36 madde kabul edildi.

Hattat TİS görüşmelerinin ikinci oturumu 3 Mayıs 2019 tarihinde yapılacak.